Dropbox introducerer genial måde at synkronisere filer på

Dropbox annnoncerer ny, smart metode til at synkronisere og arbejde med større mængder af filer end din computers harddisk har plads til.

Dropbox introducerer genial måde at synkronisere filer på

Deling af information og filer er under rivende udvikling i den digitale tidsalder, og derfor optimerer Dropbox nu sin populære tjeneste til opbevaring af filer i skyen til det øgede behov for adgang til større og flere filer.

Læs også:  Microsoft udvider skyen med Dropbox-support

Dropbox har indset, at harddiskpladsen til tider kan sætte begrænsninger for synkronisering af indhold, og derfor ændrer tjenesten nu på, hvordan indhold synkroniseres på computere med Windows og Mac OS X. Det sker med Project Infinite.

Forestil dig, at du har en lille og tynd ultrabook med en SSD på kun 128 GB lagerplads og en Dropbox-konto med 1 TB uploadet data. Lagerpladsen kan lynhurtigt løbe op, når der også skal reseveres plads til styresystemet og andre filer. Det betyder, at Dropbox ikke kan holde alle de filer synkroniseret på din computer, som du nødvendigvis har adgang til.

Læs også:  Google-chef: Skyen bliver vores kerneforretning

Med den nye løsning er computere med lav harddiskkapacitet ikke længere et problem. Her lader Dropbox alle de filer, du har adgang til, være synlig direkte på din computer via Windows’ stifinder og Mac OS X’s Finder. Det vil sige, at filerne ligger på Dropbox’ servere i stedet på harddisken og har derfor en sky som etiket, men vises som hvis filerne lå lokalt. 

Forestil dig, at du klikker på en stor videofil, som nu ikke optager plads på din harddisk. Så snart du klikker på den, henter Dropbox øjeblikkeligt filen ned og åbner den lokalt på computeren.

Alle filer synkroniseret med Dropbox er altså blot en slags pladsholder/genvej til den rigtige fil, men fordi der alligevel synkronieres visse metadata såsom oprettelses- og ændringsdato sammen med pladsholderen, kan du organisere dine filer som lå de lokalt på harddisken og sjældent føle, at filerne rent faktisk ikke ligger på din computer.

Læs også:  Microsoft OneDrive-trick: få din lagerplads tilbage [TIP]

For at sige det på en anden måde: Du kan browse rundt i hele dit Dropbox-katalog direkte fra mapperne på din computer uden at det optager hele harddiskens kapacitet. De filer, du rent faktisk benytter, hentes ned i takt med, at du bruger dem. Skulle du alligevel få brug for filer senere hen uden internetadgang, kan du til enhver tid højreklikke på dem og downloade dem lokalt.

Den nye funktion i Dropbox virker med Windows 7 og nyere og Mac OS X 10.9 og nyere.