FamilyPlan: Få overblik over familiens kalenderaftaler

Med appen FamiliyPlan til iOS og Android kan du og din familie nemt og overskueligt samle alle kalendere, skoleskemaer og madplaner i én og samme app.

FamilyPlan: Få overblik over familiens kalenderaftaler

Du kender det formentlig selv. Det er ikke altid lige til at holde styr på, hvad far, mor, børnene eller søstrene har af planer i ugens løb.

Den nye danske app FamilyPlan til iOS og Android lavet af Forlaget Fortuna giver en nem, overskuelig og komplet pakke til dig og din familie, der vil have overblik over alle aftaler og aktiviteter i ugens løb.

Det er yt med den gamle, traditionelle papirkalender, og i stedet er der brug for en ny, teknologisk løsning, der passer til det dynamiske familieliv, der ses i mange hjem i dag.

”Stort set alle har i dag en smartphone. Den er kort sagt blevet en naturlig del af vores dagligdag og vi har den hele tiden med os. Tiden er således moden til at lancere FamilyPlan-appen, så man i en travl dagligdag blot med et tryk på telefonen hurtigt kan få overblik over hele familiens aftaler og aktiviteter,” udtaler Frank Guldhammer, medstifter og medejer af Forlaget Fortuna.

Læs også: Køb billig mad med appen Too Good To Go og bekæmp madspild [TIP]

Idéen bag FamilyPlan er sådan set ganske simpel. Du downloader appen enten til Android eller iOS på alle smartphones tilhørende dine familiemedlemmer, som ønsker at tage fælleskalenderen i brug. Herefter skal alle familiemedlemmer oprette en konto, hvorefter familiens administrator tilføjer de øvrige medlemmers enkelte konti kan via e-mail.

Så er det blot at begynde at dele aftaler og aktiviteter i appens kalender, som ses i en ganske almindelig ugevisning – og dog. Kalenderen er faktisk delt op i kolonner for hvert familiemedlem og en ’Alle’-kolonne. Dermed kan du nemt scrolle til siden for at se, hvem der har oprettet hvilke begivenheder i den fælles familiekalender. Er der begivenheder, der gælder for alle, ses de i ’Alle’-kolonnen.

Øverst i kalenderen kan du klikke på den igangværende måned, hvor du får et fuldt overblik over aftaler oprettet i måneden. De vises med små prikker i de farver, som hvert familiemedlem har fået tildelt.

Indkøbsliste, to-do-liste og livretter samlet i appen

FamilyPlan er dog meget mere end bare en kalender. I appen er der også indbygget en fælles indkøbsliste, hvor hele familien nemt kan tilføje varer til listen. Et klik på tingene på listen streger dem over, så de står som indkøbt. Konceptet er det samme i det andet modul, ’To-do-lister’, hvor der kan tilføjes og streges ting på listen over. Hvis der skal planlægges aftensmad, kan alle familiemedlemmer tilføje livretter i modulet ’Familiens livretter’, hvor der tilmed kan vælges et billede til hver enkel livret.

Vil du have et overblik over børnenes skoleskema, kan dette også skrives digitalt ind i appen med de pågældende tidspunkter og fag. Et eller flere familiemedlemmer kan naturligvis tildeles adgang til skemaet, lige som familiens administrator kan vælge, hvilke rettigheder hvert familiemedlem i appen skal have.

Læs også: Gør tracking af pakker smartere med appen Deliveries 

Du og din familie kan allerede nu prøve FamilyPlan gratis i en måned, og viser den sig at være en god løsning til organisering af alle planerne, koster appen herefter 29 kroner om måneden for en familie på op til 7 personer.

FamilyPlan
Foto: Play.google.com