Fingeraftrykslæsere i skærmen har problemer med hastigheden

Der er endnu plads til forbedring af de kommende fingeraftrykslæsere gemt under skærmen. De er nemlig for langsomme, mener analytikeren Ming-Chi Kuo.

Fingeraftrykslæsere i skærmen har problemer med hastigheden

Qualcomm og producenten den kinesiske producent vivo offentliggjorde forleden en længere reklamefilm, som viser, hvordan de kommende fingeraftrykslæsere gemt under skærmpaneler virker. Ud fra videoen ser teknologien ud til at virke mindst lige så hurtigt som fingeraftrykslæsere i nuværende smartphones, men det er en sandhed med modifikationer.

Læs også: Qualcomm lancerer fingeraftrykslæser, der virker under skærmen

Det mener Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo fra analyseinstituttet KGI Securities i hvert fald, skriver hjemmesiden 9to5mac. Qualcomm, som står bag den nye fingeraftrykslæser, oplyste sidste uge, at den ventes at være klar i kommercielle enheder i første halvdel af 2018. Hvis det står til analytikeren, skal det næste års tid bruges på at forbedre produktet betragteligt, for som det ser ud nu, er der plads til forbedring.

”Ultralydsfingeraftrykslæseren i vivos prototype bør være den seneste version 2.1, som tilbyder bedre gennemtrængning og kan skelne bedre mellem rigtige fingre og kunstige kloner sammenlignet med den tidligere version,” siger analytikeren og tilføjer:

”Vi mener dog, at der stadig er nogle få teknologiske udfordringer, der skal løses, inklusiv: (1) der er stadig plads til forbedring ved dets evne til at scanne igennem materialer, (2) langsommere aktivering og (3) langsommere reaktionstid”.

Læs også: Analytiker: Fingeraftrykslæser i næste iPhone skjules under skærmen

I forbindelse med afsløringen af den nye teknologi demonstrerede Qualcomm og vivo løsningen ved Mobile World Congress Shanghai 2017. I videoen nedenfor kan du se, hvordan teknologien fungerer i praksis – og noget kunne tyde på, at analytikeren ikke er helt forkert på den.

Generelt synes analytikeren at være skeptisk omkring teknologien og forudser blandt andet, at Qualcomm kan få problemer med at få teknologien udbredt så længe der er strenge krav om, at fingeraftrykslæseren kun kan trænge igennem tyndt glas og OLED-skærmpaneler.

Uvist hvad Apple gør i iPhone 8

Ligeså kan Qualcomm også gå glip af en stor samarbejdspartner. Det er nemlig langt fra sikkert, at Apple vælger at benytte Qualcomms nye teknologi, hvis Apple overhovedet satser på at implementere en fingeraftrykslæser i skærmen. Der går først og fremmest rygter om, at Apple satser udelukkende på 3D-ansigtsgenkendelse, og det er derfor uvist, om iPhone 8 overhovedet får en fingeraftrykslæser. Hvis den får det, er der formentlig to scearier, der kan udspille sig.

For det første afviser analytikeren ikke, at Apple kunne finde på at placere en ganske almindelig fingeraftrykslæser på bagsiden, da forbrugerne ifølge ham intet har imod denne placering. Den anden mulighed er, at Apple benytter sin egen løsning. I februar måned indsendte Apple en ansøgning til et patent, som beskriver dets egen måde at implementere en fingeraftrykslæser under skærmen på. Dette skulle være et resultat af Apples opkøb af firmaet AuthenTec. Det er dog tvivlsomt, om teknologien allerede er klar til brug i iPhone 8.

Læs også: Rygte: Samsung og Apple udskyder fingeraftrykslæser i skærmen

Generelt er der altså stor tvivl om, hvad Apple gør med dets fingeraftrykslæser. Om det bliver Qualcomms løsning, dets egen nye eller en tredje bliver vi formentlig klogere på i de kommende uger – og om ikke andet så ved afsløringen en gang i september måned.