Førerløse biler slippes snart løs på britiske veje

Fra januar måned kan bilister i Storbritannien indtage bagsædet og lade bilen køre for dem.

Førerløse biler slippes snart løs på britiske veje

Bilister i Storbritannien kan snart se frem til at nyde dagens avis og en tebolle fra bagsædet, alt imens deres selvkørende bil bringer dem fra A til B. Storbritannien bliver dermed første europæiske land hvor førerløse biler slippes løs på offentlige veje. Det skriver BBC.

Der er tale om en eksperimentel ordning som skal bane vej for test af både køretøjer og retningslinjer på området. Testperioden vil løbe over de næste halvanden til tre år.

Inden udgangen af året vil tre byer udpeges som vært for forsøgene, mens den britiske trafikstyrelse vil færdiggøre et egnet regelsæt.

5G: London vil være først

Den britiske økonomiminister, Vince Cable, beskriver det som en vækstmulighed:”Om mindre end et halvt år vil vi se selvkørende biler på vejene. Det vil gøre os til foregangsland inden for denne radikalt nye teknologi, og åbne nye muligheder for vores samfund og økonomi.

USA langt foran

Tre amerikanske stater, Californien, Nevada og Florida har allerede givet grønt lys til selvkørende personbiler. Alene i Californien har Googles selvkørende biler tilbagelagt over 450.000 kilometer uden chauffør.

I Japan har Nissan siden 2013 testet prototyper på landevejene. I Sverige, planlægger  Volvo at rulle 100 førerløse biler ud i Gøteborg, men først i 2017.

Android Auto til biler får en god modtagelse