Fra boligkøb til indretning med mobilen

Boligjagt, indretning af møbler og installation af smart home - alt kan klares med mobilen i hånden.

Fra boligkøb til indretning med mobilen

Boligjagt, indretning af møbler og installation af smart home – alt kan klares med mobilen i hånden. Boliga, Boligsiden, boligheden og andre aktører, der understøtter boligmarkedet, har enten udviklet apps eller mobilvenlige hjemmesider, som hjælper en godt på vej mod at finde den rigtige bolig. Har man i løbet af bolighandlen brug for en boligadvokat, kan sådan en også findes med mobilen.

På boligjagt med mobilen

Selvom der er tegn på en afmatning på den voldsomme stigning i boligpriserne i København, buldrer boligmarkedet stadig derudaf i hele Danmark. Renterne er fortsat lave, og lysten til at låne bibeholdes på et højt niveau. Lysten til at købe nyt understøttes af en lang række tjenester, som bl.a. Boliga’s app. Flere af de største danske banker, som f.eks. Jyske Bank (Bedste Bolig) og Danske Bank (SundayOwn), har ligeledes udviklet apps der, udover at vise huse til salg i hele Danmark, også giver tips og gode råd om ens eget hus og andre vigtige forhold ifm. boligkøb.

Klar indretningen med Augmented Reality

Teknologien Augmented Reality (AR) har været undervejs i over 10 år, men det er først indenfor de seneste par år, der er kommet noget rigtigt brugbart ud til det store publikum. IKEA Place og siden Danish Design AR, var blandt de første til at udvikle apps, der benytter AR til at hjælpe med indretning af boligen. Der vil givetvis komme flere til, men det er nu lidt sjovere at prøve tingene først, inden man foretager et fejlkøb. Alle møbler skulle i de to apps være skaleret korrekt, så de ser rigtige ud på ens mobil.

Skal der bare nye kunstværker på væggen, hjælper app’en Artfully Walls Try on Walls med at vise dem i AR, før man borer hul i væggen.

Vedligeholdelse af huset

Nyt eller gammelt hus. Begge har brug for jævnlig vedligeholdelse, og det kan være svært at have overblik over, hvornår det hele trænger til en hånd. Bolius har derfor udviklet app’en Husets Kalender, som hjælper en med, på månedsbasis, at holde styr på de mange forskellige opgaver, det kræver at eje et hus. Hvornår skal husets tag f.eks. have et algetjek, og hvad med vinduerne? Det, vejrvarsler, historik over tidligere udførte opgaver og meget andet, kan du få hjælp til og overblik over i app’en.

Skab et Smart Home

Med hurtigere internet og en anden teknologi, der har været udviklet på i over 10 år, nemlig Internet of Things, er de færreste ikke stødt på en bekendt, der har installeret smarte devices i sit hjem. Det er alt lige fra smarte højttalere, smart lys eller smart varmestyring, som befinder sig i denne teknologiske sfære. Udviklingen går stærkt indenfor Smart Home, og med en stigende hastighed i det internet, danskerne får leveret, vil man i flere og flere husstande se smarte tekniske devices, der snakker sammen.

Google, Alexa, Sonos, Philips og Danfoss er nogle af de mest kendte virksomheder, der har udviklet teknologi til Smart Homes. Alle devices styres med enten mobil, tablet, PC eller specifikke konsoller.

Det kræver bare en god internetkilde

Ingen Smart Home uden internet, og selvom udbyderne tilbyder hurtigere og bedre internet, kan det kræve sit at få et godt og stabilt netværk i hjemmet. Her har Stofa udviklet WifiScanneren, som man kan bruge til at mappe sit trådløse netværk i hjemmet, og se hvor der kan være problemer med styrken. App’en benytter Augmented Reality, og giver dermed et overblik, mens man går rundt i boligen og fortæller app’en, hvilke rum man befinder sig i. Efter en rundtur, får man besked om hvor i boligen, der kan være problematiske, samt tips og gode råd til, hvordan man forbedrer styrken af netværket.

De smarte apps vil med garanti få selskab af flere, efterhånden som tiden går og teknologierne bliver endnu mere modne.

Læs også: Test af tado Smart radiatortermostat V3+