Gear Fit fra Samsung trækkes hverken af Tizen eller Android

Selvom at Samsungs nye Gear 2 smart-ure begge indeholder Tizen-systemet, så gør Gear Fit ikke, og heller ikke Android.

Gear Fit fra Samsung trækkes hverken af Tizen eller Android

Techgiganten Samsung var naturligvis hovedattraktionen på årets Mobile World Congress i Barcalona, da det var her, at den længe ventede Galaxy S5 blev introduceret for verden mandag d. 24 februar.

Lækket: S-Circle fra Samsung kan være en billig fitness-wearable

Samsungs besøg i Barcalona, bød også på adskillige wearables(bærbare gadgets til mobilen). Her skal særligt nævnes deres nye Gear 2 smart-ure og det helt nye fitness-relaterede armbånd Samsung Gear Fit

Google Wear: Søgegiganten genopfinder smart-uret

De førnævnte ure drives af Samsungs eget Tizen-system, og man kunne nemt gå i den tro, at det samme galdt Gear Fit. Samsung oplyser dog, at Gear Fit istedet bruger et såkaldt “Real Time Operating System”(RTOS), der byder på fordele og ulemper i forhold til Android og Tizen. Det skriver Sammobile.

Sony siger ‘nej tak’ til Android Wear

RTOS er angiveligt et langt mere simpelt system, og som derfor kan videregive data uden forsinkelser. Det er ifølge Samsung også med til, at forlænge batterilevetiden op til 3-4 dage, da de kan spare på både hukommelse og kræfter i forhold til Gear 2.

Dette betyder dog, at 3.partsudviklere ikke får mulighed for at udvikle apps til platformen, selvom at vi på Mobilsiden.dk tidligere har fortalt, at Samsung frigiver udviklingssoftware til S5, Gear 2 og Gear Fit. Den mulighed bliver altså derfor udelukkende på Galaxy S5 og de nye Gear 2-ure.

Kilde: Sammobile