Gorilla Glass 5 er lige så ridsefast som Gorilla Glass 4

En ny video viser, at du ikke alligevel skal være bekymret, hvis din smartphone har Gorilla Glass 5. Det er nemlig lige så ridsefast som Gorilla Glass 4.

Gorilla Glass 5 er lige så ridsefast som Gorilla Glass 4

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Tilbage i juni måned lancerede firmaet Corning femte generation af det udbredte Gorilla Glass, som skærme i langt størstedelen af smartphones, tablets, smartwatches og andre gadgets er udstyret med.

Ikke lang tid efter blev Samsung Galaxy Note 7 offentliggjort som den første smartphone med det nye og endnu mere modstandsdygtige glas. YouTube-brugeren JerryRigEverything satte sig derfor for at lave sin sædvanlige ridsetest ved at undersøge, hvor på den såkaldte Mohs’ hårdhedsskala ridser er synlige.

Læs også: Smartphones med Gorilla Glass 5 ridses utroligt let

Skalaen går fra 1-10 med 10 som det hårdeste materiale, der testes med (diamant), men allerede ved trin 3 sås de første lette ridser på Gorilla Glass 5-skærmen i Galaxy Note 7.

Det fik Corning til at kommentere på videoen, som ikke var enig i, at den var udført under tilstrækkeligt kontrollerede forhold – og nu viser det sig, at der er noget om snakken.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Samme YouTube-bruger har nemlig udgivet en opfølgning på den oprindelige test. Efter længere tids undersøgelse er skaberen bag videoerne, Zach, kommet frem til, at Gorilla Glass 5 rent faktisk er lige så ridsefast som forgængeren, Gorilla Glass 4. Dermed opstår ridser først ved trin 6 frem for trin 3, hvilket betyder, at der skal væsentligt hårdere materialer til, før synlige ridser efterlades på skærmen.

Årsagen til det fejlagtige resultat i den oprindelige video er, at de spidse redskaber, som bruges til at ridse skærmen med, var blevet slebet på en medfølgende slibesten. Det har efterladt små, mikroskopiske rester af et hårdere materiale på de spidse redskaber, som han har testet på telefonen. Når han derfor har ridset Gorilla Glass 5 med hvad der skulle være trin 3 på Mohs’ skala, har det i virkeligheden været omkring trin omkring 8 – altså et meget hårdere materiale.

Læs også: Gorilla Glass 5 i Samsung Galaxy Note 7 imponerer i droptest

Det forklarer, hvordan ridser tilsyneladende kunne opstå så nemt i hans første test, og hvorfor de først opstår ved trin 6, efter han har indkøbt et helt nyt sæt med de spidse redskaber til at teste, hvor ridsefast skærmen er.

Skal du derfor investere i en ny smartphone i de kommende måneder, som ankommer med Gorilla Glass 5, er der ingen grund til bekymring. Skærmen er altså ikke kun lige så ridsefast som de nuværende smartphones med Gorilla Glass 4, men også mere modstandsdygtig over for slag, hvor glasset kan klare fald i op til 1,6 meters afstand.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni