Her er Viv – den nye stemmeassistent fra skaberne bag Siri

Skaberne bag Apples assistent, Siri, har i dag vist den nye, avancerede stemmeassistent, Viv, frem, som uden tvivl giver Siri og Google Nu kamp til stregen.

Her er Viv – den nye stemmeassistent fra skaberne bag Siri

Under udviklingen af Siri, inden den så dagens lys, ville Steve Jobs én ting, men to af skaberne bag stemmeassistenten ville en anden ting. Derfor forlod de Apple for at fuldføre drømmen om at lave en stemmeassistent med langt flere evner og højere intelligens end Siri.

I dag har skaberne bag som planlagt løftet sløret for Viv – næste generations stemmeassistent – ved en konference ved TechCrunch Disrupt. I videoen nedenfor fra eventen ses det, at Viv i høj grad minder om eksisterende stemmeassistenter som Siri og Google Nu på designet.

Læs også:  Skaberne bag Apples Siri på vej med ny virtuel assistent

Funktionsmæssigt er der også en del ligheder med Facebooks chatbots, men styret igennem stemmen i stedet for på skrift. Der er med andre ord hentet det bedste fra de forskellige nuværende løsninger.

Viv skiller sig ud fra mængden på to punkter. Først er der dens høje intelligens og dens store forståelse for komplicerede sætninger, som formentlig vil give Siri og Google Nu vanskeligheder. Nogle af spørgsmålene, som Viv med lethed kan håndtere, er “Regnede det i Seattle tre torsdage siden?” og ”Vil det blive varmere end 21 grader i nærheden af Golden Gate-broen efter klokken 17:00 i overmorgen?”

Dernæst udmærker Viv sig også med en meget tæt integration med andre tredjepartstjenester, der gør det legende let at ordne et væld af ting udelukkende ved at snakke. Vi snakker ikke om blot at tjekke vejrudsigten eller at indstille en alarm, men at foretage onlinebestillinger, der normalt kan tage adskillige minutter.

Læs også:  Facebook arbejder på menneskelig personlig assistent

Med Viv kan du eksempelvis sende 100 kroner til en bekendt ved blot at sige ”Send Adam 100 kroner fra drinken i aftes”, og straks fuldføres overførslen via – i dette tilfælde – betalingsappen Venmo, der minder meget om MobilePay.

Hvis du hellere vil bestille en buket blomster til en bekendt, kan du også gøre det ved eksempelvis at sige ”Send nogle blomster til min mor på hendes fødselsdag”. Viv kender allerede moderens adresse, og derfor er bestillingen gået igennem efter 10-20 sekunder.

Endnu mere imponerende er det hvor hurtigt du kan booke et hotelværelse med Vivs integration af Hotels.com. Det kan normalt være en tidskrævende opgave, men også her behøver du ikke bruge meget mere end 20 sekunder ved at sige ”Find et fedt værelse til mig i Palm Springs i weekenden”. På grund af den dybe integration fra disse tjenester går bestillingerne igennem fuldstændig som hvis du gjorde det på normalvis, hvor du altså også får en bekræftelse tilsendt på mail med det samme.

Læs også:  Hound: Ny personlig assistent, der forstår dig bedre

Sidst, men ikke mindst, er Viv også i stand til at forstå længerevarende indtalinger, uden at konteksten nødvendigvis fremgår i det, du indtaler. Et eksempel kan være: ”Hvornår går solen ned?”, hvorefter Viv svarer. Herefter kan du uden problemer spørge videre med eksempelvis ”Hvad med i morgen?”, og Viv ved stadig, at du snakker om solnedgangen.

Andre integrerede tjenester er WeatherUnderground til vejrudsigter og Uber til transport, og målet er at få langt over 1.000 integrerede tjenester fra alt mellem himmel og jord til at forme et kæmpemæssigt netværk af info og services, der kan tale sammen og forbedre Vivs indhold og muligheder.

Dette er en del af den avancerede teknologi, som skaberne bag Viv har udviklet og som er meget mere dynamisk end andre teknologier, der er forudprogrammeret til at gøre en specifikt ting ved hver forespørgsel. Den patenterede teknologi skriver faktisk sin egen software ved hver forespørgsel og vil over tid blive bedre til at lære dig at kende.

Viv
Her ses illustreret, at Viv selv har programmeret hele 44 trin til at svare på spørgsmålet i toppen. Foto: YouTube.com (TechCrunch)

Endnu ukendt lanceringsdato

Teamet bag Viv har endnu til gode at afsløre, hvornår Viv bliver offentlig tilgængelig. I første omgang ser det ud til, at Viv kun bliver udgivet til iOS, da stemmeassistenten blev demonstreret på en iPhone.

Om Viv er på vej til Android og andre platforme, vides endnu ikke. Der er ikke andet for end at vente på, at folkene bag melder mere ud.