Honor 6X – ny budgetvenlig stormobil fra Huawei

Med Honor 6X byder Huawei på meget mobil til få penge. Det er markedets billigste mobil med dobbeltkamera.

Honor 6X – ny budgetvenlig stormobil fra Huawei

Huaweis datterselskab, Honor, introducerer en ny prisbasker ved dette års CES-messe i Las Vegas. Modellen hedder Honor 6X og er dermed arvtager til sidste års Honor 5X.

Med 6X satses der igen på at levere maksimalt med valuta for pengene, med et stort Full HD display på 5,5 tommer og et metaldesign som hører til sjældenhederne i prislaget.

Kræfterne leveres af Huaweis Kirin 655 processor – en ottekernet sag som er udboret variant af den mekanik der i dag findes i Huaweis P9 Lite.

Se også:  Huawei P9 Lite – Endnu en prisstærk mobil [TEST]

RAM og lagerplads er der også nok af, med henholdsvis 4GB og 32GB t arbejde med. Lageret kan samtidig udvides med et micro-SD kort, eller alternativt, et nano-SIM til dual-SIM brug.

Batteriet er på i alt 3.340 mAh – omtrent samme kapacitet der i dag findes topmodellen Huawei P9 Plus.

Honor 6X arver samtidig det samme dobbeltkamera som i dag regerer i topmodellen Honor 8. Her er altså 2 gange 12 megapixels der arbejder sammen for at levere flotte resultater i mørke samt de stilfulde ’bokeh’-effekter. Frontkamera er på 8 megapixels.

Får stor update sidst på foråret

Eneste større bagdel, er selve software ombord. Her får du den aldrende Android 6.0 Marshmallow – og du går derfor glip af Android 7.0 nyeste features som splitscreen-funktionaliteten.

Huawei garanterer dog, at mobilen vil få en opdatering i andet kvartal 2017, hvor både Android 7.0 Nougat samt EMUI 5.0 interfacet kendt fra Mate 9 Pro vil være til stede.

Huawei Honor 6X får ikke debut i Danmark i første omgang, men vil få salgsstart i de kommende dage i blandt andet Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien. I de lande lyder prisskiltet på i alt 249 Euro, svarende til knap 1.900 kroner.

Læs også: Huawei Honor 8 – Det friske alternativ [TEST]