Huawei arbejder på alternativt styresystem til Android

Kinesiske Huawei arbejder angiveligt på sit eget styresystem som alternativ til Android, hvis forholdet mellem Google og Huawei ender ud i problemer.

Huawei arbejder på alternativt styresystem til Android

Med Google som skaber af det udbredte og åbne Android-styresystem er mange producenter utroligt afhængige af den store internetgigant. Det er Huawei blandt andet, som er verdens tredjestørste smartphoneproducent.

For overhovedet at kunne sælge smartphones er Huawei afhængig af, at Google leverer Android-softwaren – dog også med hjælp fra mange andre producenter og partnere som del af den såkaldte Open Handset Alliance.

Læs også: Salget af Huawei P9 og P9 Plus eksploderer

Ikke desto mindre vil Huawei ifølge avisen The Information sikre sig sin uafhængighed og løsrive sig fra Google, hvis forholdet mellem de to virksomheder en skønne dag skulle gå i vasken. Frem for pludselig at stå med ingenting på softwarefronten er Huawei derfor i gang med at udvikle sit eget styresystem som en nødløsning, hvis Android en dag ikke længere er en mulighed.

Det samme er set hos Samsung, der som verdens største producent også er meget afhængig af Google med sin TouchWiz-tilpasning af Android. Derfor lancerede Samsung i 2011 sit eget styresystem, Tizen, der endnu ikke er blevet nogen succes på de få smartphones, der er lanceret med dette. Til gengæld går det noget bedre med Samsungs smartwatches, der også kører med Tizen.

Udviklingen af Huaweis helt eget styresystem sker ifølge avisen i samspil med flere ingeniører med en fortid i Nokia. Hvad det helt præcist så kommer til at munde ud i, vides endnu ikke. Huaweis styresystem kommer med al sandsynlighed slet ikke til at blive tilgængelig for offentligheden.

Huawei EMUI
Foto: Huawei.com

Apple-designer giver Huaweis EMUI-tilpasning et designløft

Producenten satser nemlig fuldt ud på Android og har endda igangsat en stor indsats for at forbedre den tilpasning kaldet EMUI, som Huawei har lagt oven på Android. Til det har Huawei hyret den tidligere Apple-designer Abigail Brody, der skal give den næste version af EMUI et stort designløft.

Huawei er senest gået i en retning, hvor der i Android-brugerfladen er hentet tydelig inspiration fra Apple med firkantede ikoner, runde hjørner og neutrale farver, hvor app-oversigten er fjernet.

Læs også: Huawei vil være verdens største smartphoneproducent

Det skal der laves om på med Apple-designerens hjælp, hvor designstilen skal føres tilbage til sådan som Google har tiltænkt Android-designet med Material Design-stilen. Målet er, at Huaweis smartphones – eller som hun foretrækker at kalde ’magic books’ – skal være ’verdens første rigtige sjælfulde, følelsesmæssige, styrkede og medfølende styresystem’.

Den næste version af Huaweis EMUI-tilpasning ser ud til at blive klar i september måned, og der skal dermed arbejdes på højtryk for at få den nye brugerflade klar. Det bør dog ikke være noget problem, da det ifølge designeren kun tog én uge at finde på det grundlæggende softwaredesign i Apples første iPhone tilbage i 2007.

Sagen er ikke slut

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden kørte videre med bolden. 22/6/2016 kom der nyt i sagen med artiklen; HTC og Motorola mister begge højtstående chefer – Forstættelsen om temaet kan læses her. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.