Huawei løber fra løfte: Honor 8 får alligevel ikke Oreo

Sidste måned lovede direktøren i Huaweis undermærke Honor, at sidste års Honor 8 vil blive opgraderet til Android 8.0 Oreo, men det sker ikke alligevel.

Huawei løber fra løfte: Honor 8 får alligevel ikke Oreo

I disse måneder er Android 8.0 Oreo fortsat ved at finde vej til mange topmodeller, men softwaren nærmer sig også så småt de billigere mellemklassemobiler – og så alligevel ikke.

Kinesiske Huawei er nemlig lige løbet fra et løfte om at opgradere Honor 8 til Android 8.0 Oreo. Det skriver hjemmesiden PhoneArena.

Læs også: Huawei Honor: disse telefoner får Android 8.0 Oreo

For en måneds tid siden meldte Honors direktør, George Zao, nemlig ud, at netop Honor 8, samt fire andre Honor-modeller, ville blive opgraderet til Android 8.0 Oreo. Men Oreo finder alligevel ikke vej til den almindelige Honor 8, ser det ud til. På Twitter har Honors indiske afdeling nemlig meddelt en nysgerrig bruger, at Honor 8 ikke modtager Android 8.0 Oreo.

”Vi forstår din bekymring. Vi er dog kede af at informere dig om, at Honor 8 ikke er kompatibel med Android Oreo-opdateringen på grund af hardware- og softwarebegrænsninger,” skriver Honor i tweetet.

Dermed må ejere af Honor 8 nøjes med Android 7.0 Nougat med Huaweis egen EMUI 5.0-brugerflade ovenpå. Det er pt. uklart, præcist hvilke begrænsninger der gør, at Honor 8 ikke kan blive opgraderet. Ifølge Android Police vil både Honor 8 og Honor 8 Lite dog stadig blive opgraderet til Android 8.0 Oreo, og det kan formentlig have noget at gøre med, hvilken software de forskellige smartphones blev lanceret med.

Først blev Honor 8 Lite præsenteret i februar måned, hvorefter Honor 8 Pro kom i april måned. Begge telefoner blev lanceret med Android 7.0 Nougat, som man kunne forvente på daværende tidspunkt. Den almindelige Honor 8 kom så først i juli måned, og af uforklarlige årsager var softwaren den ældre version, Android 6.0 Marshmallow. Sidenhen har den så fået Nougat.

Da Huawei har tradition for kun at opdatere telefonerne med én ny, stor Android-version, kan det altså forklare, at Honor 8 alligevel ikke får Oreo.