Hvor meget mobildata og batteri bruger Pokémon GO?

Der florerer mange historier om både data- og strømforbruget af det hypede mobilspil Pokémon GO. Hvor meget strøm og mobildata kræver spillet rent faktisk?

Hvor meget mobildata og batteri bruger Pokémon GO?

Spillet Pokémon GO er på rekordtid blevet, ja næsten allemandseje, og der går ikke en eneste dag, uden at det har trukket nye overskrifter.

Disse har blandt andet omhandlet spillets forbrug af strøm og data – eller måske manglen på samme – for historierne har nemlig været mange.

Læs også: Pokémon GO: Flere nye funktioner på vej

Er Pokémon GO virkelig et så strøm- og dataslugende spil, som der går historier om? Det får du her et indblik i.

Sluger strøm som intet andet spil

Efter udgivelsen af spillet gik det hurtigt op for alle, at Pokémon GO bruger meget strøm. Det skyldes primært, at GPS skal være konstant aktiveret og at du i normal spiltilstand ikke kan finde pokémonner, mens skærmen er slukket. Derfor kører to ekstremt strømslugende dele af smartphonen for fulde drøn på samme tid, og det går altså hårdt ud over batteritiden.

Mange webshops og forhandlere øjnede lynhurtigt muligheden for et højt salg af powerbanks – transportable batterier til opladning af smartphonen, og med god grund. Hjemmesiden CNET har nemlig foretaget en test af, hvor stort et strømforbrug der er ved Pokémon GO.

Testen er udført på en iPhone 6s med en lysstyrke på cirka 80 %, mens alle baggrundsapps er deaktiveret. Den 30 minutter lange tur resulterede i, at batteriet blev drænet med 15 %. Men hvor meget er det så også helt præcist? Det vil i tilfældet med denne iPhone svare til omrking 3 timers uafbrudt spil på et fuldt opladt batteri – forudsat at andet ikke kører i baggrunden.

Læs også: Pokémon GO: 75 millioner downloads – Nyt tilbehør på vej

Mange andre faktorer spiller dog ind på, hvor mange timers spil Pokémon GO du kan få ud af din smartphone. Det er blandt andet hvor godt GPS-signal du har, hvilken smartphone du bruger (processor, skærmopløsning), skærmens lysstyrke, mobildækningen i området og ikke mindst batteriets størrelse.

Ligeså kan du opnå bedre batteritid ved at aktivere batterisparetilstanden i spillet, som nu gør det muligt at spille med slukket skærm, men kun når appen kan registrere, at din telefon peger nedad i din lomme. Når en pokémon nærmer dig, vil telefonen så vibrere. Denne funktion valgte spillets udviklere, Niantic, at fjerne fra iOS-udgaven, men den vender nu tilbage igen, efter en fejl er blevet rettet.

Kun 20 MB mobildata efter en time

Helt modsat batteriforbruget er der næsten intet dataforbrug at finde i Pokémon GO. En historie gik for nyligt på, at en japansk gymnast skulle have fået en mobilregning på 33.000 kroner for at spille Pokémon GO i udlandet på grund af spillets dataforbrug.

En så høj regning kan dog ikke udelukkende skyldes Pokémon GO. Med en roamingafgift på eksempelvis 1,5 kr. per MB data vil det kræve et dataforbrug i Pokémon GO på hele 22 GB.

Regnestykket går ikke op, da Pokémon GO kun bruger relativt få MB data over en periode på en times tid. Både CNET og Android Authority oplever et dataforbrug i Pokémon GO på omkring 20 MB på en time, mens det ifølge Pokémon GO DB kun ligger på mellem 2-8 MB data i timen. Den japanske gymnast skulle altså have nået at spille Pokémon GO i hele 1.000 timer eller cirka uafbrudt i halvanden måned for at få en så dyr mobilregning.

Læs også: Pokémon GO: Den ultimative guide med tips og tricks

Der har altså ganske enkelt været andre baggrundsapps, der har brugt data i stedet for Pokémon GO, for der er praktisk talt ingen krævende grafiske elementer i spillet, der skal indlæses. Google Maps-kortet, som benyttes, indlæses nemlig kun i små bidder i området omkring dig.

Lige så strømslugende Pokémon GO er, lige så lavt et dataforbrug har det, så det er næppe mobilregningen, du skal bekymre dig om, så længe du er inden for landets grænser, men derimod batteritiden.

Hvor mange timer med Pokémon GO kan du presse ud af din smartphones batteri, og i hvilket leje ligger dataforbruget i på din smartphone? Del det gerne med Mobilsiden.dk’s læsere i en kommentar nedenfor.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Den seneste udvikling finder du her. mobilsiden gik et skridt videre. Efterfølgende d. 4/8/2016 bragte vi fortællingen Specifikationer på en mindre OnePlus 3 dukker op – Læs videre her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..