Keylogger fundet i 460 laptops fra HP

Har du en HP laptop, bør du hente denne sikkerhedsopdatering snarest.

Keylogger fundet i 460 laptops fra HP

Har du en HP laptop skal du sandsynligvis opdatere den snarest. En såkaldt keylogger – et stykke software der kan registrere alle dine tastetryk – er fundet i selskabets driverpakke til 460 af selskabets bærbare. Det skriver The Hacker News.

Det uheldige stykke software kan potentielt gøre det muligt for tredjeparter at se, hvad du taster på bærbaren med keyloggeren ombord. Selv passwords og andre fortrolige oplysninger kan blive opsnappet med sådan en software ombord.

Keyloggeren er fundet i systemfilen SynTP.sys en fil som benyttes af Synaptics touchpad driveren. Den kompromitterende software blev opdaget i forrige af en selvstændig sikkerhedsanalytiker under kodenavnet ZwClose.

Læs også:  Android-tastatur lækker 31 millioner brugeres personlige data

Sikkerhedsopdatering er klar

Har du en HP laptop, behøver du ikke at frygte at samtlige af dine indtastninger er kompromitterede. Den kritiske systemfils keylogger funktion er deaktiveret som standard. HP oplyser, at keyloggeren udelukkende er blevet benyttet til testformål, hvorfor den efterfølgende er blevet slået fra.

Vil du have afinstalleret den potentielle sikkerhedstrussel, har HP heldigvis hurtigt udsendt en sikkerhedsopdatering der helt vil fjerne keyloggeren fra maskinen.

Du kan hente opdateringen her og samtidig der se listen over berørte HP-laptops.

Se også:  KRACK-sikkerhedbrist: Se om dine enheder er blevet sikret