Køberne har talt: Her er ”Årets Mobil 2011”

Én smartphone har fået hovedparten af stemmerne, da mobilkøberne blev bedt om at udpege, hvad der var årets bedste mobil i 2011.

Køberne har talt: Her er ”Årets Mobil 2011”

Der er ingen tvivl om, at Apples iPhone stadig er en af de allermest populære smartphones, men det er ikke den telefon, at læserne på Danmarks største online magasin om mobiltelefoner, Mobilsiden.dk, peger på, når de bliver spurgt om, hvilken telefon der fortjener titlen som ”Årets Mobil 2011”.

Blandt de telefoner der deltog i afstemningen, var der én HELT sikker vinder, nemlig Samsung Galaxy S II, der løb med 41,85 procent af stemmerne.

Sagt på en anden måde, så har Galaxy S II fået flere stemmer, end de øvrige fire produkter på top fem, har fået tilsammen.

Nummer to var Apple iPhone 4S med 14,51 procent af stemmerne, mens et andet Samsung-produkt satte sig på tredjepladsen, Galaxy Nexus, som Samsung har produceret i et samarbejde med Google. Mobilen nåede først de danske butikker i slutningen af 2011.

På prissammenlignings-siden Mobilpriser.dk blev Samsung Galaxy S II det mest efterspurgte produkt i 2011.

Nokia overrasker

Nokia har siden Nokia N95, der i 2006 var banebrydende, været dømt totalt ude af smartphone-markedet – særligt den første iPhone i 2007, fik Nokia til at falde ud af købernes bevidsthed.

Afstemningen tyder dog på, at Nokia får et godt 2012. Nokia Lumia 800, den første med det nye Windows Phone-system fra Microsoft, nåede overraskende ind på fjerdepladsen.

Dermed må HTC, der de sidste par år har været ganske dominerede, tage til takke med en femteplads for produktet HTC Sensation.

HTC er ikke hot mere

I 2010 og 2009 var det HTC der løb med den eftertragtede titel. Det var for produkterne HTC Desire og HTC Hero, men tallene fra 2011-afstemningen viser tydeligt, at HTC ikke længere er så hot et brand i Danmark, som det har været.

Mens HTC på ét produkt i 2011 fik hver fjerde stemme, må producenten nu nøjes med under 10 procent af stemmerne, fordelt på ni forskellige produkter.

En bruger udtaler:

– ”Jeg kører selv HTC og er glad – men må nok erkende at det er Samsung der sidder på den innovative trone lige nu”.

Mobilsiden.dk: Galaxy S II er det bedste valg

Samsung brugte 2010 på at køre sig i position til at ville noget mere i vores del af verden. Produktet Samsung Galaxy S, der var nummer tre i 2010, var en god comeback-mobil. Men efterfølgeren Galaxy S II var både mere innovativ og et mere ”færdigt” produkt.

Særligt på skærmkvaliteten viser Samsung både købere og konkurrenter, at de i 2011 havde noget, der var ganske særligt.

Ifølge Mobilsiden.dk’s brugere, samt chefredaktør John G. Pedersen, er Samsung Galaxy S II helt klart, og uden diskussion, Årets Mobil 2011.

Om afstemningen

Afstemningen er udført mellem den 23. december 2011 og 2. januar 2012. Der er afgivet lidt under 5.000 stemmer. De 39 telefoner der har deltaget i afstemningen, er alle testet af Mobilsiden.dk i det forgangne år.

Afstemningen siger ikke noget om, hvilken telefon der er den mest solgte.

Mobilsiden.dk er Danmarks største online mobilmagasin, der i 15 år har fulgt udviklingen på mobilmarkedet.

Hovedparten af læserne er mænd mellem 20 og 39 år, der besøger mobiluniverset i et privat ærinde.

Top 5 for 2011 – valgt af brugerne

  1. Samsung Galaxy S II
  2. Apple iPhone 4S
  3. Galaxy Nexus
  4. Nokia Lumia 800
  5. HTC Sensation

Klik på navnet for at åbne et vindue med dagsaktuelle priser på produktet.

Læs også:
Her er den mest solgte smartphone i 2011