Kommentar: Hvad er forskellen på X1 og Touch Pro

De ligner næsten hinanden på en prik, men hvor er forskellen, og hvad har HTC tænkt sig?

Kommentar: Hvad er forskellen på X1 og Touch Pro

Som bekendt er det HTC, der står for produktionen af Sony Ericssons første Windows Mobile-enhed Xperia X1. Det er der i princippet ikke noget overraskende i. HTC har den største erfaring med Windows Mobile-produkter, og smartphone-producenten har igennem mange år, lavet mobiler til en række forskellige aftagere under andre navne. Men nu har tingene forandret sig. HTC bruger hovedsageligt eget brand , men producerer stadig for andre. De skal bare passe på, at det ikke tager overhånd.

Er X1 og Touch Pro ens?

Mobilsiden.dk faldt over en interessant sammenligning af HTC Touch Pro og Sony Ericsson Xperia X1 (begge HTC-produceret), og de kan ikke blive meget mere ens.

Netværk: Samme quadband-GSM med EDGE, GPRS og dualband-3G.
Styresystem: Windows Mobile 6.1

Processor: Samme Qualcomm MSM7201A med 528 MHz.
Hukommelse: Samme antal RAM og ROM (256mb/128mb)+ microSD.
Kamera: Samme 3,2 megapixels med autofokus.
Andet: GPS, WLAN, QWERTY-tastatur og FM-radio.

Selv dimensionerne har minimale differencer. Millimeter skilder de to smartphones fra, at være ens, og vægtforskellen er på sølle 7 gram – til X1’s fordel.

De fire hovedsagelige forskelle er batteriet, 3,5mm jackstik i X1, forskellige USB-forbindelser og en større skærm. Vurderet på papiret er Xperia X1 umiddelbart bedre end Touch Pro.

Ifølge Sm@pe.com er prisforskellen på over 1.000 danske kroner, og underligt nok er det Touch Pro, der er den dyre. Menudesignet bliver forskelligt, men om Sony Ericsson her kan slå HTC, er for tidligt at sige.

Pas på HTC…

Man skal ikke komme med for mange beskyldninger – alt er trods alt relativt. Men man kan ikke lægge skjul på, at HTC Touch Pro og Sony Ericsson Xperia X1 ligner hinanden på mange områder.

Og HTC skal passe på. Det er aldrig populært blandt forbrugerne, når producenterne sender for ens modeller på markedet. Og slet ikke, når man så tager 1.000 kroner ekstra for ingenting – og kalder det HTC i stedet for Sony Ericsson.

Emnet følges op

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 27/8/2008 kørte vi en opfølgning med historien; Rygte: Palm Treo Pro er lavet af HTC – Artiklen kan du læse her her. Få også seneste nyt om emnet her.