Lenovo lancerer Moto G4 og G4 Plus med forbedret hardware

Det nu Lenovo-ejede Motorola har i dag løftet sløret for 4. generations Moto G4 og en større Moto G med fornyet hardware og design.

Lenovo lancerer Moto G4 og G4 Plus med forbedret hardware

Som planlagt har Motorola – nu ejet af Lenovo – lanceret den helt nye Moto G4-smartphone sammen med en ny, større Moto G4 Plus ved en event i New Dehli i Indien.

Moto G4 er den fjerde generation i serien af Moto G-smartphones, der skal følge op på den store succes, som de prisvenlige smartphones på ingen tid fik.

Læs også: To Moto X-smartphones på vej: Tilslut moduler på bagsiden

Det betyder, at den nye Moto G4 er blevet bedre på mange områder og ikke mindst større. Skærmen er nemlig skruet op fra 5” til 5,5”, hvilket har givet plads til en højere skærmopløsning. Den efterhånden noget lave HD-opløsning i sidste års Moto G er derfor blevet til en mere fornuftig Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels i Moto G4.

Qualcomm Snapdragon processor

Ny Snapdragon 617-processor med 8 kerner

Mekanikken har som nævnt før fået en opgradering, og mest bemærkelsesværdigt er opgraderingen af processoren. Hvor 3. generations Moto G har den 2,5 år gamle Snapdragon 410-processor bestående af fire Cortex-A53-kerner, har den nye Moto G4 fået en fin opgradering til den væsentligt nyere Snapdragon 617-processor, der består af dobbelt så mange – altså 8 – Cortex A53-kerner med en hastighed på op til 1,5 GHz.

Læs også: Qualcomm lancerer fire nye Snapdragon-processorer

Processoropgraderingen bringer samtidig også en noget bedre grafikchip med sig, som nu hedder Adreno 405 frem for den tidligere Adreno 306, så du kan spille alverdens spil og få en lidt bedre oplevelse end forgængeren. Der er naturligvis stadig et stykke op til den ydelse, som topmodelllerne med Snapdragon 820-processoren leverer, men det er bestemt heller ikke samme prisklasse, som Moto G4 konkurrerer i.

Den øvrige mekanik er også opgraderet, så du nu får valget mellem 16 eller 32 GB lagerplads i stedet for 8 GB, som nu kan suppleres med op til 128 GB med et microSD-kort. Begge varianter gemmer på 2 GB RAM, som betyder, at den lille variant med 1 GB RAM fra sidste år altså ikke længere er at finde.

Moto G4 Moto G4 Plus

Ny Moto G4 Plus med stærkt kamera

Sidste år gav Motorola Moto G en tiltrængt opgradering af kameraet, hvilket også sker igen i år. Det bliver dog ikke den almindelige Moto G4, der får en ny kamerasensor, men derimod en helt ny model, Moto G4 Plus, der udstyres med et kamera fra producenten OmniVision med dens PureCell Plus-sensor.

Opløsningen lyder derfor nu 16 megapixel i stedet for 13 i den normale Moto G4, mens blænden forbliver fornuftige f/2.0 taget prisen i betragtning. Hvert pixel er dermed 1,3 mikrometer store, hvilket igen er ret godt, når Moto G4 Plus ikke engang forsøger at være en topmodel.

Læs også:  Lenovo-direktør: Ny Motorola afsløres den 9. juni

Kameraet imponerer også med dens hybridfokusering, som kombinerer de to teknologier laserautofokus og fasedetektion i én løsning. Foran vil der være et 5 megapixel kamera med en 84° vidviklet linse, så du uden problemer kan tage selfies med hele gruppen.

Modsat mange andre Plus-telefoner adskiller Moto G4 Plus sig ikke fra den almindelige Moto G4 i hverken dimensioner, skærmstørrelse eller opløsning, men derimod ved at komme med enten 3 eller hele 4 GB RAM, som også får forøget den indbyggede lagerplads til 64 GB – her begynder Moto G4 Plus altså at nærmere sig noget, der minder om en topmodel. En anden lille nyhed i Moto G4 Plus er, at den har fået en figneraftrykslæser placeret på fronten under skærmen.

Begge Moto G4-smartphones får forøget batteriets tidligere kapacitet på 2.470 mAh til 3.000 svarende til 22 %. Samtidig kan du med kun 15 minutters opladning sikre nok strøm til hvad der svarer til 6 timers forbrug.

Moto G4 Moto G4 Plus

Pris og tilgængelighed

Noget usædvanligt foregik eventen som bekendt i Indien og ikke på disse breddegrader. Der er nemlig et kæmpe marked i Indien for prisvenlige smartphones, og her forsøger Lenovo/Motorola at få en bid af kagen ved eksklusivt at starte salget på Amazons indiske side fra i nat.

Prisen på den nye Moto G4 er 13.500 indiske rupee, som er kun 500 rupee mere end den forrige Moto G. Det vil altså formentligt være en endelig pris, der i Danmark ligger på mindst 2.000 kroner – måske op til de 2.300 kroner.

Læs også: Første Moto X-pressefotos: Store designændringer på vej

Ikke overraskende er Moto G4-varianten dyrere, som formentligt kommer til at koste omkring 2.200-2.500 kroner (15.000 rupee). Det er dog i begge tilfælde en skarp pris med den opgraderede hardware, som Motorola/Lenovo har disket op med.

Spørgsmålet er så bare, hvornår de to telefoner bliver lanceret i Danmark. Det er der nemlig endnu ingen oplysninger om.