Microsoft teaser for ny Surface-computer i år

På Microsofts eget hovedkontor afslører virksomheden, at et nyt Surface-produkt kommer i år og at yderligere tre er på vej næste år.

Microsoft teaser for ny Surface-computer i år

I Building 88, hvor Microsofts hardwareafdeling er beliggende, teaser den amerikanske virksomhed for, at nye Surface-produkter venter inden længe.

En softwareudvikler var i går på besøg hos Microsoft, hvor han spottede et udstillingsvæg med tidligere Surface-produkter fra Microsoft og delte flere billeder i et tweet.

Læs også: Microsoft Surface Pro 4: Endnu en stilfuld hybrid [TEST]

Nogle af hylderne ligner dog ikke helt de andre. På én hylde er der placeret en pladsholder – altså en tegning af en kommende Surface-pc med årstallet ”2016” , mens der står ”2017” på tre andre. Alle fire har samtidig teksten ”Coming soon” stående.

Microsoft Surface
Foto: Twitter.com (@shubhan3009)

iMac-konkurrent kommer i år

De fire tomme hylder er altså ikke så svære at tolke på. Microsoft er øjensynligt på vej med hele fire Surface-produkter, hvoraf den første lanceres senere i år.

Det stemmer overens med et rygte fra Digitimes, der går på, at Microsoft lancerer en alt i en-Surface-computer (AIO). En sådan computer er markant anderledes end tidligere Surface-computere, da det er en stationær pc, hvor det traditionelle kabinet er fusioneret med skærmen lige som med Apples iMacs.

Læs også: Surface Book – Her får MacBook Pro baghjul

Ifølge kilden lanceres denne alt i en-computer tidligst i 3. kvartal og vil fungere som en erstatning for efterfølgeren til Surface Book, som Microsoft ellers havde håbet på at kunne lancere i år. En ny Surface Book er nemlig forsinket til 2017, da Intels Kaby Lake-processor ikke er klar endnu.

Dermed kendes to af Microsofts kommende Surface-enheder formentlig, mens der er to øvrige tilbage. Den tredje må formodes at være en efterfølger til den almindelige Surface Pro 4. Det er endnu uklart, hvilket produkt den fjerde enhed er, men det kan meget vel være den længe rygtede Surface Phone.