Mobilbetaling bidrog til rekordindsamling

Danskerne var ekstra gavmilde ved Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling. Mobilbetalingerne mere end tredoblede.

Mobilbetaling bidrog til rekordindsamling

36,5 millioner kroner blev resultatet, da Kræftens Bekæmpelse i går afholdte deres årlige landsindsamling. Og det er en ny rekord for foreningen, der på deres hjemmeside meddeler, at forrige rekord er distanceret med næsten to millioner kroner.

Det gavmilde resultat, er styrket af, at der i år er blevet tilknyttet MobilPay-numre i samtlige kommuner så der lokalt fremgår hvor mange penge der er overført via mobilen. Samtidig kunne der doneres via både Swipp og SMS.

Det gjorde, at der i år er indsamlet næsten tre millioner kroner via mobilbetaling, en tredobling i forhold til forrige år, hvor 900.000 kroner blev indsamlet via telefonen.

Se også: MobilePay kan også bruges til at støtte velgørenhed

Dermed er det fortsat kontanterne der dominerer, men de nye donationsmuligheder er i eksplosiv vækst. I alt bidrog 28.000 frivillige, og deres karakteristiske indsamlingsbøsser, til at sikre det gavmilde rekordresultat.

Formand for Kræftens Bekæmpelse Dorthe Crüger, var selv ude med indsamlingsbøssen og er henrykt over resulatet:
” Det er meget overvældende. Jeg mødte kun åbne og glade mennesker, og næsten alle gav et bidrag. Flere havde pengene klar og sagde, at de havde ventet på os. Et sted havde familiens børnebørn samlet alle husets mønter, som de gav – og så smed morfar lige lidt ekstra i. Vi er dybt taknemlige for alle beløb – store som små,” fortæller formanden.