MobilePay får nyt design – konto-til-konto-betaling på vej

Der er store nyheder på vej i en af danskernes foretrukne apps. MobilePay bliver til et selvstændigt aktieselskab. Derfor får appen snart et nyt design.

MobilePay får nyt design – konto-til-konto-betaling på vej

MobilePay kommer til at se noget anderledes ud i løbet af kommende uger og måneder. Det nuværende design, som bærer bræg af at være udviklet af Danske Bank, bliver nemlig gradvist ændret.

Det sker i forbindelse med, at MobilePay bliver til et aktieselskab under navnet MobilePay Denmark A/S – godt nok stadig ejet af Danske Bank. Udskillelsen til et aktieselskab træder i kraft den 1. oktober, oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

Læs også: Slut med Swipp: 70 banker skifter til MobilePay

Siden 70 banker i det såkaldte BOKIS-indkøbssamarbejde skiftede fra det nu lukkede Swipp til MobilePay, har MobilePay udviklet sig til at være et fælles projekt alle bankerne imellem og ikke kun noget, som Danske Bank står bag. Det bliver altså nu tydeligt – ikke kun formelt med ændringen til et aktieselskab, men også visuelt.

MobilePay får derfor en ny, blå signaturfarve, som skal symbolisere, at appen nu er en løsning til alle banker, som er partnere i samarbejdet. Det betyder, at logoet allerede er blevet udskiftet, og hen over det næste halve år vil MobilePay gradvist opdatere designet til at have en ”en bredt favnende, neutral og selvstændig profil”.

MobilePay lægger ud med at ændre appens ikon og logo inde i appen den 25. september, hvorefter den nye blå farve og en ny skrifttype følger senere på året. MobilePay lover, at der ikke bliver pillet ved funktionerne og brugervenligheden, så grundlæggende vil MobilePay altså fungere helt, som du er vant til.

Sådan vil det snart se ud, når du møder butikker, der tager imod MobilePay.

Konto-til-konto-overførsler ruller snart ud

Siden Danske Bank bød de mange andre banker velkommen sidste år, har der været udsigt til, at den såkaldte konto-til-konto-model vil blive implementeret i MobilePay.

Konto-til-konto-modellen går i al sin enkelthed ud på, at man kan overføre fra konto til konto helt uden nogen gebyrer frem for fra betalingskort til betalingskort, som det indtil videre kun er muligt i MobilePay. Muligheden for lynhurtigt at overføre fra konto til konto gratis med Swipp var det, der gjorde appen unik i forhold til MobilePay.

Læs også: Nu kan du betale med MobilePay direkte fra låseskærmen

Allerede da de mange andre banker sidste år blev enige om at bakke op om MobilePay, var en del af aftalen, at Swipps bagvedliggende konto-til-konto-teknologi skulle implementeres i MobilePay – og meget snart sker det.

MobilePay oplyser nemlig, at modellen implementeres i MobilePay hen over de kommende måneder. Dermed kan du overføre fra konto til konto hos de banker, der er en del af MobilePay.

MobilePay kan downloades både til iOS og Android og er ganske gratis. Der er i dag 66 banker foruden Danske Bank, som er en del af MobilePay.