Mobilsiden kårer: Årets budgetmobil 2017

Hvilken mobil til under 2.000 kroner giver mest smæk for skillingen?

Mobilsiden kårer: Årets budgetmobil 2017

Vi nærmer os så småt kåringen af årets mobil 2017, men inden da skal vi have fundet den bedste mobil i en lidt lavere prisklasse, nemlig budgetmobiler til en pris på maks. 2.000 kroner. Det er et prisleje, hvor der sælges mange smartphones, da en smartphone selv til disse priser langt hen ad vejen kan det samme som en topmodel, der er 2-3 gange dyrere.

Men hvilken budgetmobil giver mest smæk for skillingen? Det skal vi finde ud af i dag, hvor du nederst på siden kan stemme på en af følgende mobiler fra 2017, som kan købes for under 2.000 kroner.

HTC U Play
I februar kom HTC med en prisvenlig mobil, der ligner storebroren U Ultra og de efterfølgende topmodeller. Den kommer med en 5,5″ stor Full HD-skærm og en MediaTek-processor.

Huawei Honor 8 Lite

I starten af året kom den skrabede udgave af Huaweis Honor 8-smartphone. Den byder på et lignende design med en glasbagside og en 5,2” skærm med en Full HD-opløsning. Prisen er cirka 1.400 kroner.

Huawei P10 Lite
Senere kom Huawei med endnu en Lite-udgave – denne gang af topmodellen P10. Igen minder designet en hel del om flagskibet. Blandt andet er skærmen næsten magen til, men mekanikken kan selvfølgelig ikke helt matche storebroren. Den kan dog købes i en dyrere og bedre variant med 4 GB RAM og 32 GB lagerplads for 1.900 kroner.

Huawei Y6
2017-udgaven af Y6 er til dem, der bare skal have det billigste af det billigste og ikke laver meget mere end at sende beskeder og bruger lidt Facebook. Specifikationerne er skrabede, og prisen er da også i den lave ende: 1.000 kroner.

LG Q6
Med LG Q6 får du som den eneste i sin prisklasse en stor skærm med et ekstra aflangt 18:9-forhold, som får den til at skille sig en del ud fra mængden. Den 5,5″ store skærm har også runde hjørner, og den drives af en Snapdragon 435-processor og 3 GB RAM. 

Motorola Moto G5
I sommer kom Motorola med Moto G5 – 5. generation i G-serien. Den er også billig: 1.000 kroner. For den pris får du en bagside udført i aluminium, 13 megapixel kamera, 2 GB RAM og 16 GB lagerplads.

Motorola Moto G5 Plus
For under 2.000 kroner er Plus-udgaven af Moto G5 også en mulighed. Den største forskel er et bedre kamera med dual pixel-teknologi, en lidt større skærm samt mere RAM og lagerplads.

Motorola Moto G5S
Med Moto G5S er det primært kameraet, der er opgraderet i forhold til den almindelige Moto G5. Her får du en lidt højere opløsning. Også batteriet er forøget i kapacitet en smule, ligesom der er mere lagerplads at gøre godt med.

Motorola Moto G5S Plus
Det samme er at finde i Moto G5S Plus – bortset fra at kameraet har fået en endnu større opgradering. Det er nemlig udstyret med to kameraer bagpå, som begge er på 13 megapixel. Helt præcist er det samme IMX258-sensor, som sidder i dyrere smartphones, f.eks. LG G6.

Nokia 3
En af de billigere smartphones fra Nokia, men du får stadig et design i aluminium og den rene Android-brugerflade med relativt hurtigere opdateringer. Du får dog kun en skærm med HD-opløsning.

Nokia 5
Nokia 5 har også kun en HD-skærm, men de samme kvaliteter som lillebroren. Her får du den lidt bedre Snapdragon 430-processor frem for en MediaTek i den mindre Nokia 3.

Nokia 6
Den største Nokia-smartphone, du kan få for under 2.000 kroner, er Nokia 6. I den får du en Full HD-skærm, som er vokset til 5,5”. Det er dog samme processor som i den billigere Nokia 5. Også Nokia 6 kommer med ren Android og metalkonstruktion.

Nokia 3310
Som den eneste er Nokia 3310 ikke en smartphone, men en feature phone. Den er dog også kommet i en 3G-udgave, så dækningen og internetforbindelsen til de små java-programmer er lidt bedre og hurtigere.

Samsung Galaxy A3 (2017)
Den mindste model i Samsungs A-serie ligger under de 2.000 kroner og byder på en 4,7” HD Super AMOLED-skærm og Samsungs egen Exynos-processor.

Samsung Galaxy J3 (2017)
En billigere model fra Samsung er Galaxy J3, som koster omkring 1.300 kroner og giver en 5” stor HD-skærm med et 13 megapixel kamera, der har en blænde på f/1.9.

Samsung Galaxy Xcover 4
Til dem der har brug for en mere hårdfør mobil, har Samsung modellen Galaxy Xcover 4, som kom i marts måned. Den er både IP68- og MIL-STD-810G-certificeret, så den kan klare vand, støv, ekstreme temperaturer, stød og det hele.

Sony Xperia L1
Her får du noget af det billigste, som Sony har at byde på. En 5,5” mobil med en HD-skærm og et minimalistisk design udført i plastik. Prisen ligger lige omkring de 1.300 kroner.

Sony Xperia XA1
Her får du noget mere mobil, men den koster også cirka 1.700 kroner. For det beløb får du dog 3 GB RAM, 32 GB lagerplads, Gorilla Glass 4 og et 23 megapixel bagkamera med en blænde på f/2.0.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...