Mobilsiden kårer: Årets mobil 2017 [AFSTEMNING]

Hvilken telefon mener du fortjener titlen som ’Årets Mobil 2017’?

Mobilsiden kårer: Årets mobil 2017 [AFSTEMNING]

2017 har været et interessant mobilår. Den typiske mobilskærm på en toptelefon er igennem året blevet betragteligt slankere og højere end før, med dimensioner der flirter med de seks tommer. En størrelse som for bare et par år siden ville virke komisk stort for de fleste.

De nye skærmdimensioner har betydet, at både Apple, Samsung, Huawei, Google, LG og OnePlus har i år disket op med nye designs ud over at udvikle telefonerne indvendigt med stadigt stærkere komponenter.

Det er der kommet en stribe gode telefoner ud af – spørgsmålet er nu, hvilken af dem der fortjener at blive kaldt for årets bedste.

Afgiv din stemme på en af de nominerede kandidater nedenunder:

Apple iPhone 8

Apples iPhone 6 design lever videre med iPhone 8 som på mange måder deler udseende med Apples første iPhone med 4,7” display. Den er kompakt, hurtig og byder nu på en ny funktioner for en iPhone: trådløs opladning.

Apple iPhone 8 Plus
IPhone8 Plus tager alt det gode fra iPhone 8 og serverer i de størrelse XL. Her er større display, større batteri og et ekstra kamera til blandt nye portrætfunktioner og optisk zoom.

Apple iPhone X
Apples store kunststykke for i år er dog den ’tiende’ iPhone, iPhone X. Her byder tech-giganten på sit første radikalt nye design i mange år.
Home-knappen er nu borte og en ny type ansigtsgenkendelse med infrarød 3D-scanning giver en ny form for sikkerhed.

Google Pixel 2
Nexus-serien arvtager, Pixel telefonerne fra Google, udkom i version 2.0 i år med Pixel 2. Her bød søgegiganten på opdateret indmad, nyt AI-styrket kamera og naturligvis den nyeste version af Android-styresystemet.

Google Pixel 2 XL
Med Pixel 2 XL, har Google taget kvaliteterne fra Pixel 2 og hældt dem i et større format størrelse XL. Diplayet er nu 6 tommers 18:9 format og aluminiumskonstruktionen er slankere end forgængeren.

HTC U11
HTC blev opkøbt i efteråret, men gjorde allerede i foråret en stærk figur med sit U11-flagskib med det unikke ’Liquid’-design og særlige trykfølsomme sider.
Telefonen markerer sig samtidig på kamerafronten hvor den længe kunne kalde sig for det bedste mobilkamera på markedet.

HTC U11+

Med U11+ tager taiwanesiske HTC den fine U11 og gør den endnu mere imponerende med et nyt 18:9 display der indtager hele fronten.

Huawei Honor 9
Prisen for årets mest uheldige mobilnavn går nok til denne mobil, men ser du igennem fingre med navne, vil du hurtigt opdage, at Honor 9 er en vaskeægte toptelefon til en attraktiv pris.

Huawei Mate 10 Pro

Huaweis helt store lancering for 2017 er Mate 10 Pro. Her er selskabet tilbage med det ypperste det kan levere med en ny topprocessor, nyt design, kæmpebatteri og en stribe interessante softwarefunktioner.

Huawei P10

P-serien fra Huawei har været kendetegnet med sit design som med P10 er lettere og slankere end nogensinde.
Det har dog ikke forhindret producenten i at integrere potent mekanik, dobbeltkamera og batteri i telefonen.

Huawei P10 Plus

P10 Plus tager som de fleste ’Plus’-telefoner udgangspunkt i en mindre smartphone og skruer op for både display, batteri og funktioner. P10 Plus er ingen undtagelse der.
Den markerer sig samtidigt ved at byde på det mest lysstærke dobbeltkamera til dato.

LG G6
Sydkoreanske LG åbnede ballet i foråret med den først topmobil med det aflange 18:9 format på displayet. Siden har mange andre producenter fulgt den opskrift.
Mobilen står samtidig ud med sit dobbeltkamera som byder på ultravidvinkel i stedet for telezoom.

LG V30
LG’s anden topmobil for 2017 er større, stærkere og lækrere end G6. Her er der et større display, hurtigere komponenter og et af de mest avancerede videokameraer i en mobil nogensinde.

Motorola Moto Z2 Force
Skal mobile holde til mere end de andre er Motorolas Force-telefoner oplagte bud. Her er det særlige display ikke til at splintre, hvilket gør at mobilen sandsynligvis vil lide overlast før displayet gør det.
Samtidig lever Motorolas unikke tilgang til modulære smartphones videre her, med endnu flere udvidelser til platformen.

Nokia 8
Nokia er tilbage – godt nok under ny ledelse fra HMD Global – men mange af selskabets dyder såsom Zeiss-kameraet og den solide konstruktion er nu igen at finde i selskabets første Android-topmobil: Nokia 8.

OnePlus 5
I sommer lancerede OnePlus topmodellen OnePlus 5, som har en Snapdragon 835-processor, 6 GB RAM og 64 GB lagerplads. Telefonen er udført i aluminium og gemmer på en 5,5″ stor Full HD-skærm og et dualkamera-setup på 16 og 20 megapixel.

OnePlus 5T
Kun 5 måneder efter lanceringen af 5’eren kom OnePlus 5T, som grundlæggende byder på samme specifikationer. Skærmen har fået et mere aflangt 18:9-format og er blevet 6″ stor. Kommer fortsat med en Snapdragon 835-processor til samme pris som 5’eren.

Razer Phone
Mobilverdenen blev en producent rigere dengang gamin-specialisten Razer lancerede deres bud på en topmobil: Razer Phone.
Her blev der tænkt på spilentusiasterne, med verdens første 120Hz display i en smartphone, et kæmpemæssigt batteri samt regulær topydelse.

Samsung Galaxy Note8
Samsung havde en del at skulle bevise med afløseren til den uheldsramte Note7. Det gjorde de så med Note 8 som tager Samsung S8+ topmobil og forfiner den yderligere med en velfungerende pen, et dobbeltkamera og et væld af features.

Samsung Galaxy S8
Samsung var blandt de første til at tage slankere displays og klemme dem ned i lækre telefoner. Galaxy S8 og storebror S8+ var samtidig de første smartphones fra Samsung, der også kunne fungere som en desktop-maskine.

Samsung Galaxy S8+
Alt det gode fra S8 finder man igen her. Displayet og batteriet er større og du får et 6,2” storlærred at arbejde – det er der ikke mange andre smartphones der kan prale med.

Sony Xperia XZ Premium
4K-mobilen er tilbage, og det er igen Sony der leverer det vildeste display i nogen smartphone til dato.
Med XZ Premium byder Sony samtidig på et særligt blankpoleret look og et nyt kamera på 19 megapixels.

Sony Xperia XZ1
Hvor XZ Premium er årets vilde indslag fra Sony, forsøger Xperia XZ1 at være mere fornuftig. Kvaliteter fra XZ Premium som kameraet og processor er dog også at finde i XZ1.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...