NFC snart i dit supermarked

Mulighederne for at betale med NFC rykker nærmere.

NFC snart i dit supermarked

Near Field Communication (NFC) rykker nærmere dag for dag. Nokia satser benhårdt på teknologien, og flere andre mobilproducenter har også meldt sig på banen. NFC kan potentielt blive fremtidens erstatning for kreditkort, da teknologien let kan benyttes til alt fra køb af busbilletter til betaling i supermarkedet.

Hjemme i lille Danmark arbejdes der i øjeblikket bag kulissen for at få indført NFC overalt i detailbranchen. Firmaet NFC Danmark og dets partnere, som blandt andet inkluderer ATEA og Nokia, vil nemlig gøre det praktisk muligt at benytte NFC i detailhandlen.

NFC Danmark har i en pressemeddelelse annonceret, at man i først kvartal 2012 vil indføre NFC i detailhandlen i Danmark. Dermed vil man for første gang i verden kunne købe dagligvarer via mobiltelefonens NFC teknologi. Hvis projektet gennemføres som planlagt, så vil der være tale om verdens første supermarked med mulighed for betaling via NFC.

Funktionelt vil man møde et stort display, som minder om varehylden i supermarkedet. Her er der så påsat NFC chip ud for hver enkelt vare. Scannes NFC chippen med telefonen, så ryger varen i en elektroniske indkøbskurv, og man betaler til slut for det samlede indkøb. Efterfølgende vil varerne blive bragt hjem til køberen.

NFC Danmark understreger, at teknologien stadigvæk er i en opstartsfase, og foruden NFC så vil der også blive opsat QR koder på varerne i NFC supermarkedet, så folk uden NFC kompatible telefoner også kan shoppe via mobiltelefonen.

Læs også: 
 – Nokia er markedsleder på NFC   
 – Ingen NFC i Nokias Lumia telefoner