Nu kommer der videoannoncer i Messenger

Snart skal du vænne dig til at blive forstyrret af videoannoncer, som automatisk afspiller inde i Messenger-appen på din smartphone.

Nu kommer der videoannoncer i Messenger

Er du træt af reklamer? Så nyd det, så længe Facebooks populære Messenger-app er nogenlunde til at holde ud at bruge. Fra på mandag begynder Facebook at rulle videoannoncer midt inde i appen, som helt automatisk afspiller I første omgang testes det kun hos en lille andel af brugerne. Det skriver mediet Quartz.

For halvandet år siden kom der for første gang reklamer inde i Messenger-appen. Det består af billeder, tekst og logoer, der figurerer blandt listen af beskeder i appen. Inde i den normale Facebook-app har Facebook altid haft annoncer og sponsorerede opslag, men her har man nået grænsen for, hvor mange reklamer man vil forstyrre brugerne med.

Men det har man tilsyneladende ikke i Messenger-appen, hvor de hidtidige statiske annoncer nu bliver suppleret af videoer, der automatisk afspiller. Disse annoncer vil med al sandsynlighed føles noget mere påtrængende end de hidtidige annoncer i Messenger på trods af, at de formentlig vil afspille uden lyd, og det er Facebook-teamet også opmærksom på.

”Vores højeste prioritet er brugeroplevelsen. Vi ved ikke, om disse annoncer vil virke, men de foreløbige tegn, efter vi testede de normale annoncer, viste ingen tegn på ændringer i forhold til, hvordan folk benyttede platformen eller hvor mange beskeder, de sendte. Det kan være anderledes med videoer, men det tror vi ikke,” lyder det fra Stefanos Loukakos, som er Messenger-annoncechef hos Facebook.

Facebook øjner højst sandsynligt en mulighed for at tjene flere penge på disse annoncer, da de genererer langt mere opmærksomhed hos brugerne, og derfor skal virksomheder, som vil reklamere med videoer, også af med flere penge til Facebook. Men først skal Facebook altså sikre sig, at de automatiske videoer ikke skræmmer brugerne væk, inden de ruller ud til alle brugere.