Nu virker IKEA Trådfri med Siri og Amazon Alexa

IKEAs smarte belysning til hjemmet er nu endnu smartere. IKEA Trådfri-appen er nemlig blevet opdateret med understøttelse af både Siri og Amazon Alexa.

Nu virker IKEA Trådfri med Siri og Amazon Alexa

Så er der godt nyt til ejere af IKEAs smarte belysning i hjemmet. Fra i dag er IKEA Trådfri nemlig blevet endnu smartere. Møbelgiganten har nemlig implementeret understøttelse for både Siri og Amazon Alexa. Dermed kan du tale til din personlige assistent via mobilen eller en intelligent højttaler for at kontrollere belysningen i dit hjem.

Læs også: Apple HomeKit og Google Home næsten klar til IKEA TRÅDFRI

IKEA bekræfter understøttelsen af Siri og Amazon Alexa både i en pressemeddelelse og i henholdsvis App Store og Google Play. Om den nye funktionalitet lyder det fra IKEA:

”Vi er meget begejstrede for at annoncere, at vi nu er kompatible med Amazon Aleza og Apples Home-app. Vores udviklere har arbejdet hårdt for at få vores produkter inden for smart belysning til at virke med andre på markedet, og nu har vi taget det næste skridt ved at føje ny funktionalitet til vores portefølje,” siger Björn Block, forretningschef for IKEA Home Smart.

Til iOS understøtter IKEA Trådfri nu muligheden for at snakke til Siri, men også at betjene belysningen via Apples Hjem-app. Trådfri undersøtter nemlig Apple HomeKit – læs mere om hvordan du opsætter nye produkter i appen her. Dermed kan du få fuld kontrol over IKEAs produkter uden at skulle bruge den officielle Trådfri-app. Du får med andre ord en endnu dybere integration med dine andre produkter på tværs af brands takket være HomeKit-understøttelsen.

Understøttelsen af Amazons intelligente assistent, Alexa, er at finde i både iOS og Android. Her kan du tale med assistenten enten på mobilen eller via Amazons produkter, f.eks. Amazon Echo. Assistenten forstår dog kun engelsk på nuværende tidspunkt.

Google Assistent kommer sidst på året

I august måned meldte IKEA ud, at Trådfri-gatewayen var blevet opdateret med understøttelse af Amazon Alexa og Apple HomeKit – men også Google Home. Først med dagens opdatering af Trådfri-appen er det muligt at benytte integrationen med assistenterne, men det er altså ikke med Google Assistent ombord i første omgang.

IKEA oplyser i pressemeddelelsen, at man i de kommende måneder vil rulle understøttelsen af de intelligente assistenter ud til flere områder. Som det første vil man understøtte Google Assistent og dermed også Google Home-højttaleren. Det vil ifølge IKEA ske inden udgangen af året.

Læs også: IKEA Trådfri – smart styring af lyset i dit hjem [TEST]

”Dette er bare begyndelsen. I de kommende år vil der være flere lanceringer, der gør det muligt for flere personer at udvide deres smarte løsninger i hjemmet med forskellige funktioner til indretningen af hjemmet,” siger Björn Block.