Ny USB standard vedtaget

Ny USB standard til smartphones og tablets bliver lille, hurtig og smart

Ny USB standard vedtaget

En af de ting, som kan være svære at komme af med, er ledninger, som bruges til at oplade smartphones eller overføre store filer. Derfor er det en glædelig nyhed, at organisationen bag fremtidens USB-stik, netop er blevet enige om en ny standard, som kommer til at hedde USB 3.1, type-C.

Der har før været spekulationer og rygter om, præcis hvad organisationen har annonceret, men når detaljerne er faldet på plads, kan smartphoneproducenterne endelig udnytte det nye USB-stik i kommende smartphones.

Læs også: Næste iPad Air får en langt bedre skærm

Type-C adskiller sig fra tidligere USB-versioner, ved at kunne indsættes i fremtidige enheder, uanset hvordan stikket vender. Bredde og højde på den nye C-stik er dog identisk med nuværende micro-usb 2.0 stik til smartphones, men nu kan stikket ikke vendes forkert, og samtidig har hastigheden også fået et godt nøk opad.

Type-C kan levere helt op til 100 watt og det gør stikket interessant for krævende tablets eller ultrabook-computere. De 100 watt kan dog kun nås ved 5 ampere og 20 volt, med ved 12 volt og 5 ampere giver det nye stik mulighed for 60 watt. De mange watt kan sikre, at det nye stik hjælper med at gøre ultrabooks endnu tyndere.

En interessant detalje er, at type-C er kompatibelt med SuperSpeed USB ved op mod 10Gbigabit i sekundet, så udover at levere mere strøm, er hastigheden på dette stik nu på højde med det normale USB 3.1 stik, som fylder noget mere.

Læs også: USB 3.1 bliver smartere

For smartphonebrugere er det interessant, at stikket nu tillader op mod 2 ampere ved 5 volt. Det giver 10 watt, og kan dermed, teoretisk set, sikre hurtigere ladehastighed. Det nuværende USB 2.0 kan modtage 2.5 watt. Hvorvidt vi kan se frem til mærkbart hurtigere ladehastighed er dog endnu uvist.

Håber du, at det nye type-C stik bliver implementeret hurtigst muligt af smartphoneproducenterne, eller er ledninger djævlens værk?