Nye tal: Så omfattende er Note 7-problemet blevet

Siden Samsung startede tilbagekaldelsen af Galaxy Note 7 for to uger siden, er der sket langt flere hændelser og skader end de først udmeldte 35.

Nye tal: Så omfattende er Note 7-problemet blevet

Det er nu to uger siden, at Samsung offentliggjorde et fuldstændigt salgsstop og en tilbagekaldelse af den spritnye Galaxy Note 7, der ikke engang havde ramt de danske butikshylder endnu på grund af en stor efterspørgsel.

Læs også: Samsung vil begrænse batterikapaciteten i Galaxy Note 7 til 60 %

Samsung kunne oplyse, at der den 2. september var meldt om 35 hændelser, hvor batteriet i telefonen kortsluttede, overophedede og gik op i flammer. Sidenhen er der sket mange flere hændelser og skader som følge af de 2,5 mio. fejlramte telefoner, som Samsung ihærdigt forsøger at få de tidlige købere til at returnere eller ombytte.

92 anmeldte hændelser – alene i USA

Over hele verden har Samsung involveret de nødvendige myndigheder og institutioner, og i USA foregår tilbagekaldelsen derfor igennem den såkaldte myndighed United States Consumer Product Safety Commission (CPSC).

Her ses der flere interessante oplysninger, som Samsung ikke selv har meldt ud siden den oprindelige tilbagekaldelse. Af det nye oplysninger fremgår det, at omfanget er væsentligt større end først antaget. Alene i USA er der efter yderligere to uger nemlig registreret hele 92 hændelser om batterier, der går op i flammer.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 ventes klar til salg i Danmark i oktober

Som flere historier i de forgangne uger har vist, har nogle af disse hændelser ført materielle skader med sig, hvor bl.a. et hus og en bil er gået til grunde efter fejlen viste sig. Omfanget af sådanne skader løber op i 55 episoder indtil videre, lyder det. Der er samtidig også meldt om 26 episoder, hvor Note 7 har ført til brandskader på personer.

Det er værd at bemærke, at disse tal gælder for USA. Alligevel er det cirka 2,5 gange flere hændelser end der på verdensplan var sket for kun to uger siden. Det vidner altså om sagens alvor, og det har derfor ikke været for sjovt, når Samsung på det kraftigste har anbefalet at slukke telefonen og indlevere den med det samme, lige som flere lufthavne og offentlige steder har enten bandlyst eller frarådet brug af telefonen.

Samsung oplyser i dag, at 130.000 eksemplarer af Note 7 er blevet ombyttet, så der er stadig lang vej endnu. Langt flere modeller vil med al sandsynlighed blive ombyttet, når Samsung er klar til at udlevere Note 7-modeller uden fejl i batteriet. Det vil i USA ske den 21. september, mens Samsung i Danmark oplyser, at det herhjemme bliver i oktober måned.