OnePlus 6T er officiel – hvad er nyt?

OnePlus' andet flagskib i år er nu en realitet. Læs om OnePlus 6T og nyhederne i den her.

OnePlus 6T er officiel – hvad er nyt?

Det er ikke mere end et halvt år siden OnePlus 6 landede til test og nu har vi allerede en efterfølger. OnePlus har tydeligvis travlt. OnePlus siger dog selv at det ikke er en fast plan, at det skal lancere to flagskibe om året.

Kun hvis de selv synes at der er grund nok til det, vælger de at præsentere en forbedret model i fjerde kvartal. Og så hurtigt som det går lige nu, med mængden af forbedrede komponenter til mobiltelefoner, så mener OnePlus en 6T gav god mening.

Læs også: Xiaomi Mi Mix 3 med 10 gigabyte RAM er officiel

Og ja, der er sket en del fra OnePlus 6 til 6T. Lad os tage et kig på hvad nyt der er i den. Vi starter med de rå specifikationer.

Specifikationer på OnePlus 6T

OnePlus 6T specifikationer  
Mål og vægt 157,5 x 74,8 x 8,2 mm, 185 gram
Skærm 6,41 tommer AMOLED, 1080 x 2340 pixel i 19.5:9 format
Processor Snapdragon 845
RAM 6 eller 8 GB
Internt Lager 128 eller 256GB
Kamera 16 megapixel f/1,7 og 20 megapixel f/1,7 med OIS. Sony IMX 519.
Software Android 9 med OxygenOS
Batteri  3.700 mAh med hurtigopladning
Vejledende pris  Fra 4.199 kroner
oneplus 6t
OnePlus 6T. Foto: OnePlus.net

Større skærm og mindre notch

Først og fremmest så er skærmnotchen på OnePlus 6T betydeligt mindre end på 6’eren. Nu indeholder notchen kun frontkameraet, hvor højttaler og sensorer nu i stedet er placeret nær telefonens ramme. Udocer at notchen er blevet mindre, så er kanten i bunden det også.

Skærmen er blevet større. Den er rykket fra 6,28 tommer til hele 6,4 tommer. Altså samme skærmstørrelse som man finder på en Samsung Galaxy Note9. På trods af den større skærm, så er selve telefonens fysiske mål ikke meget anderledes. Den er en anelse højere, lidt smallere og en anelse tykkere end OnePlus 6. 

Gorilla Glass pryder både forside og bagside, som vi også se på OnePlus 6, i nyeste version 6. Selve rammen er igen i aluminium. På OnePlus 6T finder man til gengæld ikke en fingeraftrykslæser på bagsiden, for den er nemlig gemt under skærmen. OnePlus påstår det er verdens hurtigste fingeraftrykslæser i en skærm. Det tager kun ca. 0.34 sekunder for den at aflæse fingeraftrykket.

Vi har længe ønsket os en IP certificering på OnePlus’ smartphones, men det er desværre heller ikke gået i opfyldelse denne gang.

Ifølge OnePlus gennemgår materialerne på 6T 40 forskellige produktionsprocesser, for at opnå det flotte refleksfri finish.

Læs også: Få fat i OnePlus 6T før alle andre

oneplus 6t
OnePlus 6T kommer med et forbedret kamera. Foto: OnePlus.net

Uændrede kræfter

Snapdragon 845, 6 eller 8GB RAM og 128 eller 256GB lagerplads. Det er ikke de store ændringer vi ser på denne front. Snapdragon 845 er dog stadig rigeligt hurtig, men kan ikke matche Huaweis nye Kirin 980. Batteriet har dog fået lidt ekstra kapacitet, fra 3.300 mAh på OnePlus 6 til 3.700 mAh på 6T. Den understøtter selvfølgelig hurtigopladning. 

OnePlus Smart Boost er en ny funktion i 6T. Kort sagt så sikrer den hurtigere opstartstid på apps med op til 20 procent.

OxygenOS brugerfladen, ovenpå Android 9 Pie, har OnePlus arbejdet på at optimere, så det er endnu hurtigere end tidligere. Deres bevægelses navigation har nået version 2.0 og skulle være betydeligt hurtigere.

oneplus 6t
OnePlus 6T. Foto: OnePlus.net

Nyt kamera i OnePlus 6T med natfoto funktion

Endnu en gang talte rygterne sandt, for OnePlus 6T får den omtalte natfoto funktion. Nightscape hedder funktionen, som OnePlus siger er perfekt til at indfange øjeblikke udendørs med lav belysning.

Derudover har OnePlus i samarbejde med fotograf Kevin Abosch, udviklet funktionen Studio Lightning, som automatisk tilpasser lyset i portrætfotos efter profesionelle standarder.

Den primære sensor på bagsiden er en 16 megapixel med en blænde på f/1,7. En 20 megapixel sekundær sensor slutter sig til den, også med en blænde f/1,7. De er begge med både optisk og elektronisk billedstabilisering. Forsidekameraet er et 16 megapixel kamera med f/2.0 blænde og med elektronisk billedstabilisering.

Priser og tilgængelighed på OnePlus 6T

OnePlus 6T kan bestilles allerede fra den 6. november. Du kan se priser på de forskellige udgaver her:

OnePlus 6T – Pris og tilgængelighed

Flere nyheder i sagen

Efterfølgende kom der nyt om emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. d. 29/10/2018 gik vi videre med temaet i en historie med fokus på Sådan følger du med i OnePlus 6T event i dag – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Få også seneste nyt om emnet ved at trykke her..