OnePlus snyder igen – taget i benchmark-fusk

OnePlus nyeste flagskib er igen taget i at snyde i en stribe populære benchmarks.

OnePlus snyder igen – taget i benchmark-fusk

Hos OnePlus har performance altid haft højeste prioritet, noget som selskabet efterlever med deres tilbagevendende satsning på topkomponenter i deres mobiltelefoner.

I praksis har OnePlus dog ikke adgang til andet den hurtigste processor-platform som det åbne marked kan byde på, mens konkurrenter som Apple, Samsung og Huawei holder deres egne topkomponenter til deres egne produkter.

For at skille sig ud af mængden, ser det nu ud til at OnePlus har indlagt en særlig performance-indstilling ind i selskabets nyeste OnePlus 5 topmobil. Det skriver XDA-developpers.com.

I en sammenligning udført af mediet, noterer XDA at OnePlus 5’s Android-version er indstillet til at tvinge samtlige processorkerner op til urealistiske frekvenser. I værste fald kan de høje frekvenser give en voldsom varmeudvikling, som tærer hårdt på batteriet men samtidig giver i snit 5 procent højere resultater i en stribe populære benchmarks.

Se også: OnePlus 5 – Endnu et sikkert hit [TEST]  

Der ikke første gang at OnePlus er blevet taget i at snyde med benchmarks. I vinteren kom det frem, at daværende topmobil OnePlus 3T også pillede ved frekvenserne under afvikling af testprogrammer.

Dengang bedyrede selskabet, at den praksis ikke vil være at finde i kommende versioner af deres Android-version (Oxygen OS)

“For at kunne give brugere en bedre brugeroplevelse i ressourcekrævende apps og spil, især de grafisk tunge, implementerede vi nogle mekanismer i community- og Nougat-udgaverne (af Android, red.) for at få processoren til at køre mere aggressivt. Mekanismen, der udløses i benchmarkapps, vil ikke være en del af kommende OxygenOS-udgaver til OnePlus 3 og OnePlus 3T,” lød det officielle svar fra producenten.

OnePlus 5 benchmark
Foto: XDA-developers.com

Sådan har OnePlus fusket

Måden OnePlus har pillet ved benchmark-resultaterne er mere omfattende end tidligere. Hvor OnePlus 3T tidligere droslede op og ned mellem øgede frekvensniveauer tidligere, er OnePlus 5 indstillet til at lade samtlige processorkerner konstant at ramme maxfrekvensen.

Hvor mobiltelefoners mange processorkerner typisk vil fordele opgaverne mellem sig for at optimere strømforbruget, er OnePlus 5 i konstant turbo-mode. I det værste tilfælde (GFXBench’s Manhattan Battery Test) blev varmeudviklingen så voldsom at OnePlus 5 mobilens overflade ramte 50°C – alt for varmt for en mobiltelefon.

Ifølge XDA er følgende testprogrammer berørt af OnePlus 5’s snydekode: AnTuTu, Androbench, Geekbench 4, GFXBench, Quadrant, Nenamark 2 og Vellamo.

Efter at have fremlagt dokumentation for benchmark-snyderi kommenter OnePlus følgende til XDA:

“Brugerne benytter sig af benchmarks til at vurdere en telefons ydeevne, og vi ønsker derfor at fremvise OnePlus 5’s fulde potentiale. Vi har derfor gjort det muligt for benchmarks at benytte frekvenser som kan opstå i hverdagen under brug af intensive apps og spil. OnePlus 5 benytter sig af en lignende intensiv indstilling når apps åbnes. Vi benytter os ikke af overclocking men fremviser OnePlus 5’s performance-potentiale”.

XDA pointerer dog her, at de ramte frekvensindstillinger slet ikke kan genskabes ved almindeligt eller intensivt brug.

Se også:  OnePlus 5 – skal du have den? [AFSTEMNING]

Redaktionens kommentar

Der er ikke første gang, at OnePlus og andre producenter har forsøgt at påvirke brugere ved at. Af samme grund bliver benchmarks kun brugt vejledende i mobilsiden.dks anmeldelser.

Når mobiler testes på redaktionen indgår der derfor nogle andre, mere praktiske tests med mobilen i den ene hånd og øvrige sammenlignelige modeller i den. Her bliver mobilerne sammenlignet i krævende discipliner såsom bl.a. åbning og afvikling af større 3D-spil, videoredigering og surfing på udvalgte tunge hjemmesider.

I OnePlus 5 tilfælde synes deres benchmark-fusk at være et kæmpe selvmål, da mobilen i sig i forvejen er den hurtigste i flere af de hverdags-tests som den har været udsat for.