Pas på mobilregningen, når du rejser til udlandet

Hvis du skal på ferie i udlandet, så sørg for at have styr på dit telefonabonnement - ellers kan det blive en dyr fornøjelse

Pas på mobilregningen, når du rejser til udlandet

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det er de færreste danskere, der rejser til udlandet uden deres mobiltelefon. Det betyder også, at det er de færreste danskere, der ikke har den i brug, når de rejser. Der er mange, der har tegnet et abonnement, der giver dem mulighed for at bruge deres telefon som var i de i Danmark, hvis blot deres destination af omfattet af deres abonnement. Det er dog ikke alle, der har et sådant abonnement og det er desuden heller ikke alle lande, der er omfattet i disse løsninger.

Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at være varsom med brugen af din mobiltelefon, når du er i udlandet, så du ikke kommer hjem til en mobilregning, der er eksploderet og lyder på mange tusinde kroner – og det kan den hurtigt ende med at lyde på, hvis du bruger din telefon i udlandet uden omtanke. Derfor er det naturligvis også et punkt, du skal tage seriøst, hvilket gør sig gældende, uanset om du skal til Tyskland, Spanien eller du skal til Hawaii.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Har du et abonnement med udlandsvenlige priser?

Først og fremmest, så skal du naturligvis sikre dig, hvorvidt du har et abonnement, der har udlandsvenlige priser eller ej. I sommeren 2017 blev roamingafgiften afskaffet i samtlige europæiske lande. Det omfatter alle 27 EU-lande, men ikke dermed sagt, at det omfatter alle lande i Europa. Det skyldes, at afskaffelsen af afgiften udelukkende omfatter de lande, der er medlem af EU og ikke alle europæiske lande, hvilket du skal være opmærksom på, når du rejser.

Læs her Hvilken dækning teleselskaberne har i EU landene

Der findes dog fortsat mange teleselskaber på det danske marked, der tilbyder fri mobiltelefoni i andre lande end de 27 lande, der er medlem af EU. Derfor skal det også understreges, at det er en god idé, at du tjekker op på dit valg af abonnement, inden du rejser. Skal du besøge ét af ed 27 EU-lande, så det irrelevant, men skal du derimod rejse uden for de europæiske grænser eller besøge et Ikke-EU-land i Europa, så er det en anden sag og afhænger derfor af dit abonnement.

ferie bilferie

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

De fleste europæiske lande er dækket

Langt de fleste teleselskaber, der har valgt at kaste sig over denne type af abonnement har naturligvis også sørget for, at de fleste europæiske lande er dækket ind. Derfor er du også godt dækket ind, hvis du blot skal rejse inden for Europas grænser, men hvis du derimod drømmer om, at rejse til Hawaii i 14 dage (er det tilfældet, så følg linket her), så bør du gøre dig selv en tjeneste og tjekke op på, om Hawaii rent faktisk er dækket af dit mobilabonnement.

Hvis du ikke har et abonnement, der giver dig adgang til fri mobiltelefoni i udlandet, så skal du være klar over, at du bør holde brugen af din mobiltelefon på et minimum. Den bedste løsning er, at slå data fra og udelukkende holde kontakt over f.eks. Messenger eller Skype, når du er på Wi-Fi, så du dermed hverken skal betale for data, SMS’er eller opkald fra udlandet.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni