Power taber penge og skruer ned: vil åbne færre butikker

Power har de seneste 5 år tabt mere end en halv millard kroner, og bliver nu nødt til at skrue ned for antallet af kommende varehuse.

Power taber penge og skruer ned: vil åbne færre butikker

Den ellers meget aggresive elektronikkæde Power, må nu se sig nødsagt til at skrue lidt ned for forventningerne. Det viser sig nemlig, at kæden taber penge, og der er ikke tale om småpenge. De sidste fem år har Power haft en indtjening på ca. 8 milliarder, men har samtidig haft et underskud på mere end en halv milliard.

Power har tidligere har meldt ud, at der til næste år skulle være hele 25-28 varehuse til næste, hvilket ikke kommer til at ske. I dag er der 12 varehuse og planen er lige pt. 0 nye varehuse. 

Power’s ledelse siger det ikke er tilfredsstillende og ikke i tråd med kædens forventninger. Direktør, Jesper Boysen, siger i dag til Børsen:

“Jeg synes, at det er modent og ansvarligt, at vi nu har besluttet, at vi dæmper tempoet lidt på etablering af nye varehuse. Så skal vi vise både omverdenen og ejerne, at Power rent faktisk er lønsomt.”

Tilbage i januar blev ansatte i Power sendt på deltid, med den undskyldning, at der var en ubalance mellem antallet af fuldtids- og deltidsmedarbejdere. Samtidig måtte firmaets nordiske ejere skyde en halv milliard kroner i firmaet.

Læs også: Spring køen over og scan selv dine varer i alle Fakta-butikker

power regnskab
Foto: Regnskaberne

Anderledes ser det ud hos Elgiganten, der viser et overskud på hele 71 millioner kroner:

elgiganten regnskab
Foto: Regnskaberne

Måske vi kommer til at se færre at denne slags tilbud fra Power fremover?