Smarte kontekstbaserede tekstforslag på vej til Chrome

Google arbejder på en ny funktion i Chrome, så browseren kan gætte, hvad du vil indsætte af tekst i andre apps ud fra din senest besøgte hjemmeside.

Smarte kontekstbaserede tekstforslag på vej til Chrome

Det er og bliver måske aldrig lige så hurtigt og elegant at kopiere og indsætte tekst på smartphonen som på en computer. Det vil Google dog forsøge at gøre noget ved med en ny funktion, som gør op med behovet for at kopiere tekst på Android-smartphones – dog til en vis gratis. Det skriver VentureBeat.

Funktionen går under navnet ’Copyless Paste’ og er indtil videre noget, som snart finder vej i den næste version af Google Chrome. Idéen er, at du slet ikke behøver at kopiere noget tekst – det har Google allerede gjort for dig. Der er tale om en mekanisme, der kigger på konteksten såsom tekst og billeder, og ud fra dette forsøger den at regne ud, hvad du højst sandsynligt vil indsætte i en anden app, som du skifter til.

Læs også: Avis: Google vil snart blokere reklamer i Chrome

Allerede nu viser der sig små spor af funktionen i de såkaldte Canary- og Dev-udgaver af Chrome til Android, hvor der kan aktiveres et såkaldt ’flag’, som aktiverer funktionen. Den er dog ikke færdigudviklet endnu, ser det ud til, for den virker endnu ikke. I dette ’flag’ står der kort beskrevet, hvordan den smarte tekstindsættelse fungerer i praksis.

”Giver forslag til tekstindsættelser ud fra din seneste kontekst. Hvis du f.eks. har kigget på en restaurants hjemmeside og skiftet til Google Maps-appen, vil tastaturet tilbyde navnet på denne restaurant som et forslag til at indsætte i søgefeltet. Dataene er indekseret lokalt og er aldrig sendt til serveren. Funktionen er deaktiveret i inkognito-tilstand”.

Med den nye funktion tyder det altså på, at du kan spare en del klik og tid ved blot at gå fra en hjemmeside med noget bestemt indhold og så videre til en app, hvor tastaturet foreslår det eller de mest oplagte søgeord. Funktionen må dog også have sine begrænsninger, hvor det i mange tilfælde fortsat kan blive nødvendigt at ty til den klassiske kopier/indsæt-funktion.

Læs også: Ny Google Maps feature: del hvor du er med dine venner

Funktionen ventes at komme i version 60 af Google Chrome-browseren til Android, og da den nuværende stabile version har versionsnummer 57, går der endnu en rum tid, før den er klar til brug. Ifølge VentureBeat er funktionen klar i løbet af de næste måneder.

Apple har i forvejen en funktion, der i høj grad gør det samme som den, Google er på vej med. Modtager du eksempelvis en besked, hvor du bliver spurgt, om du vil have middagsmad eller aftensmad, foreslår tastaturet automatisk ordene ”middagsmad” og ”aftensmad”.