Snart kan du downloade alle dine data fra Instragram

Instagram vil snart lade brugere downloade deres data.

Snart kan du downloade alle dine data fra Instragram

Instagram har, fra start af, gjort det svært for brugere at eksportere sin data, da det ikke er muligt at holde på et billede for at gemme det eller på anden måde downloade et billede, efter det er delt. Men det bliver der nu lavet om på. 

Læs også: Sådan påvirker ny persondatalov din mobiltelefon

En kommende databeskyttelseslov i England vil kræve, at brugere nemt kan flytte deres data fra en service til en anden. Det har fået Instagram til at bekræfte over for TechCrunch, at de er i gang med at udvikle et nyt værktøj, som vil gøre det muligt for brugerne at gemme alt deres indhold fra Instragram, herunder billeder, videoer, og beskeder.

Instagram
Snart kan du hente alle dine billeder fra Instagram. Instagram profil på billedet er @slyngejordemoder. Foto: Mobilsiden.dk

Foruden at leve op til den kommende lov i England vil det også hjælpe Instragam med at leve op til EUs nye persondataforordning GDPR, som kræver, at ens data er “flytbar”.

Læs også: Ny feature: følg hashtags på Instagram

Instagram går dog ikke i detaljer om, hvordan dataen bliver eksporteret, hvorvidt man vil kunne eksportere billederne i fuld opløsning, eller om det vil være en komprimeret version. Det er heller ikke klargjort, om det kun er billeder, videoer og beskeder man kan downloade, eller om det også bliver muligt at eksportere ens følgere, likes, kommentarer osv. Alt dette vil de løfte sløret for, når værktøjet bliver offentliggjort.