Snydt: Ingen EM-fodbold på mobilen

Mobilkunderne får sort skærm, når de vil følge EM fra TV 2 på mobilen. Teleselskaberne ærgrer sig.

Snydt: Ingen EM-fodbold på mobilen

Store begivenheder som EM fodbold kan fremme udbredelsen af mobil-tv i Danmark, men fravalg af rettigheder betyder, at mobilkunderne hos TDC og Teleselskabet 3, møder sort skærm, når TV 2 sender EM. Dermed får de som har købt adgang til mobil-tv pga. EM, en lang næse.

Ærgrelse og skuffelse præger også teledebattører på Mobildebat.dk og enkelte har draget konsekvensen og afmeldt tv-pakken.

TV 2 forklarer til Mobilsiden.dk, at problemet bunder i prisen på rettighederne.
 – "Vi ville selvfølgelig gerne kunne vise EM-fodbold på mobiltelefonen, men prisen på rettighederne stod efter vores mening ikke mål med de forventede indtægter", siger Gregers Wedell-Wedellsborg, direktør for indhold hos TV 2 NET.

blank, faktabokse, fuld bredde
Debat om emnet:
 – Følg debatten på Mobildebat.dk

TDC og 3: Ærgerligt!

Teleselskaberne er ærgerlige over, at TV 2 har fravalgt mobilrettighederne.

 – "Det er smadder ærgerligt, fordi vi ved der er seere til det. Men TV 2 har formodenlig indgået EM-aftalen på et tidspunkt, hvor mobilen ikke spillede den store rolle i forhold til tv-begivenheder – men det er vores forventning, at rettighedsproblematikken løses fremadrettet", siger Per M.E. Christiansen, kommunikationsrådgiver i TDC.

Konkurrenten bakker TDC op. – "Det er super ærgerligt, at rettighederne ved EURO 2008 ikke er på plads", lyder det fra Stine Green Pausen, i Teleselskabet 3.

Netop sportsbegivenheder er et af de emneområder, der trækker rigtigt mange brugere ind på mobil-tv. Det kongelige bryllup og urolighederne på Nørrebro har tidligere været populære emner på mobilen.

De sportsinteresserede går dog ikke en sportsløs sommer i møde på mobilen. TV 2 oplyser, at både Tour de France, Le Mans og De Olympiske Lege vises på mobiltelefonen.

Fortsættelsen:

Historiens videre forløb. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 11/6/2008 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med en artikel med tematikken Vandet aflæses via mobilnettet – Artiklen kan du læse her her. Få også seneste nyt om emnet her..