Sony fjerner ikke jackstikket lige foreløbig

Det velkendte 3,5 mm jackstik, som flere producenter er i gang med at udfase, ryger ingen steder fra Sonys telefoner lige foreløbig, forsikrer producenten.

Sony fjerner ikke jackstikket lige foreløbig

Blandt producenter har der i løbet af det seneste halve års tid været en tendens til at udfase det velkendte 3,5 mm jackstik, som har været fast invetar i forbrugerelektronik i årtier – ja, den originale udgave på 6,35 mm går endda helt tilbage helt til 1878.

Af etablerede producenter på disse breddegrader sås først Motorola med Moto Z, hvorefter Apple fulgte med iPhone 7 og 7 Plus, og senest er også HTC begyndt at fjerne stikket i sine telefoner med lanceringen af HTC 10 Evo.

Læs også: Rygte: Samsung dropper jackstikket i Galaxy S8

En af de producenter, som dog vælger ikke at følge denne trend, er japanske Sony. Ifølge hjemmesiden ePrice fandt en pressekonference for nyligt sted, hvor fokus var Sonys produkter inden for lyd. Her gjorde producenten det klart, at den ikke har i sinde at skrotte jackstikket ligesom flere af konkurrenterne.

Sony har nemlig fortsat fokus på at levere en god lydoplevelse med sine Xperia-smartphones, men det er ikke det, der er den primære årsag. Det er derimod, at Sony-koncernen har en enorm pallette af forbrugerelektronik lige fra Xperia-smartphones og -tablets til kameraer og PlayStation 4. Ved at droppe jackstikket vil det forårsage unødvendige problemer for ejere af Sony-forbrugerelektronik, lyder det, og derfor ønsker Sony ikke at tage skridtet – endnu i hvert fald.

Læs også: Nu forsvinder jackstikket også fra HTC-smartphones

Mens du ikke behøver at bekymre dig om, at dette års Sony-topmodeller kommer uden det velkendte jackstik, er den japanske producent nok nødt til at tage skridtet før eller siden, hvis trenden fortsætter.

Om mange andre producenter vælger at skrotte jackstikket, vil muligvis afhænge af, hvad Samsung gør i sin kommende topmodel Galaxy S8. Der går forlydender om, at Samsung følger Apples eksempel og skrotter stikket, men omvendt viser det første lækkede billede af telefonen noget, der kan være skyggen af et jackstik ved den sædvanlige placering i bunden til venstre.