Sony vil lade din mobil langsommere op

Sony introducerer en ny type af opladning, der vil skåne din telefons batteri og forlænge dets levetid.

Sony vil lade din mobil langsommere op

For et par dage siden kronede vi OnePlus 3 til den ubestridte konge af hurtigopladning, og alt tyder på, vi kun kommer til at se mere til quick charging i fremtiden.

Vi er alle vilde med at kunne få vores mobiler ladt hurtigt op, men det er ikke noget, som batteriet i telefonen har særligt godt af. Varmen, der udsendes ved quick charging forringer nemlig batteriets levetid.

Læs også: OnePlus 3 er ny verdensmester i mobilopladning

Denne problematik har Sony forsøgt at gøre noget ved, og som en ny funktion i Android Marshamallow kan du med en telefon i Sony-serien slå en såkaldt Soft Charging-funktion til. Funktionen findes allerede til Xperia X og kommer nu til Xperia Z2 og Z3 i en beta udgave, beretter det kinesiske nyhedsmedie juggly.cn, ifølge pocketnow.

Soft Charging skulle angiveligt sørge for, at din telefon ikke bliver udsat for nær så meget varme og derved beskytte batteriet bedre.

Soft Charging vil kunne slås til/fra i telefonens indstilling

Man kan kalde denne funktion for en skåne-opladning, og det gør samtidigt også, at din telefon skal sidde længere tid i stikkontakten. Men for dem, der alligevel lader deres telefon op over natten, virker ideen om en mere skånsom opladning utrolig smart.

Selvfølgelig vil vi også gerne kunne lade vores telefoner hurtigt op, men så længe det er en indstilling, der kan slås til og fra, virker det som en meget brugbar funktion. En funktion, vi måske kommer til at se fra andre producenter i fremtiden.

Læs også:  Android 6.0 Marshmallow klar til Sony Xperia Z5, Z3+ og Z4 Tablet