SwiftKey lancerer nyt intelligent Android-tastatur

Swiftkey lancerer tastaturet Swiftkey Neural Alpha, der er verdens første af sin slags til at forudsige ord med kunstig menneskelignende intelligens.

SwiftKey lancerer nyt intelligent Android-tastatur

Du har måske hørt om tastaturet Swiftkey til både Android og iOS, som især er kendt for den gode forudsigelse af ord – men den er ikke god nok, mener firmaet.

Derfor har teamet bag startet forfra og lancerer nu det alternative tastatur til Android med navnet SwiftKey Neural Alpha, som skal tage nøjagtigheden af ordforslag skridtet videre.

Læs også: Så let installerer du Swiftkey-tastaturet på din Android [TIP]

For at gøre det benytter SwiftKey Neural Alpha sig af teknologien ANNs, også kendt som kunstigt neuralt netværk. Og hvad er det så lige for en størrelse? Det er kunstig intelligens, som ved hjælp af menneskelignende strukturer og computerberegninger – i Swiftkeys tilfælde – kan levere langt bedre forudsigelser af ord, når du skriver.

For at forstå det nye, intelligente tastatur fra Swiftkey er det nødvendigt at vide, hvordan det normale Swiftkey-tastatur fungerer. Når du eksempelvis skriver sætningen ”Meet you at the”, bliver du præsenteret for tre forudsigelser i Swifkey. Disse forudsigelser beregnes ved at kigge på kun de to foregående ord, og herefter opstilles de mest sandsynlige forudsigelser øverst i tastaturet.

Læs også: Her er 6 Android-tastaturer, du bør prøve [TIP]

I praksis betyder det, at det normale Swiftkey er godt til at forudsige normale sætninger, som ofte benyttes og som er lært af dine skrivevaner, men ved kun at kigge på de to foregående ord, er det sværere at forudsige de rette ord ved forskellige kontekster.

Sådan virker det intelligente Swiftkey

Ved brug af en udregningsmodel, der ligner den menneskelige hjernes neurale netværk, altså kunstig intelligens, formår Swiftkey Neural Alpha at forstå dit sprog langt bedre. Processen er væsentlig mere kompliceret og fungerer i grove træk som følger:

  1. Du skriver eksempelvis ”Meet you at the”, og straks kigger Swiftkey på alle tidligere skrevne ord.
  2. Den kunstige intelligens trænes med millioner af sætninger, og ud fra dette får hvert ord i sætningen genereret en unik kode, der repræsenterer ordene i sin kontekst.
  3. De unikke koder, der repræsenterer ordene, gør det nemt for Swiftkey-tastaturet at sammenligne ordene og forstå sammenhængen mellem dem.
  4. De unikke koder for de skrevne ord oversættes til en ny forudsigelseskode.
  5. Modellen søger efter ord, der matcher den nye forudsigelseskode, som bliver det først foreslåede ord i tastaturet.

Læs også: Nye iOS tastaturer klar. Sådan får du dem på dansk [TIP]

Med denne model vil du opleve rigtige forudsigelser selv uden at have trænet tastaturet gennem tid. Du kan allerede nu give det smarte tastatur et forsøg – det er nemlig allerede udgivet i Play-butikken og er ganske gratis. I første omgang må du dog nøjes med, at det kun fungerer på engelsk og ikke dansk. Hvornår – og om – det vil understøtte dansk, vides endnu ikke.

Du kan læse meget mere om det nye Swiftkey-tastatur i firmaets blogindlæg, hvor der også er en infografik med den nye model.