Telia: danskernes dataforbrug er eksploderet i 2016

Danskerne har brugt historisk meget data i år lyder det fra teleselskabet Telia.

Telia: danskernes dataforbrug er eksploderet i 2016

Vi streamer, downloader og bruger data som aldrig før på mobilen. Igennem mobilåret 2016 er danskerne dataforbrug på det mobilnetværk eksploderet med en vækst på 80 procent. Det skriver Telia i en pressemeddelelse.

Det er en voldsom vækst i forhold til normalen, hvor danskerne forbrug typisk kun vokser med 40 procent fra år til år.

“Det er historisk store stigninger i dataforbruget, vi oplever i disse år. Det kræver mere end nogensinde før, at vi hele tiden er på forkant med udviklingen,” fortæller Telia tekniske direktør Henrik Kofod.

“Med så kraftig stigning i dataforbruget, er det vigtigt, at vi som teleselskaber udover at udbygge nettet med nye master, også sørger for, at vi hele tiden får opgraderet eksisterende maste- og antennepositioner, så vi også fremover kan sikre kunderne en mobildækning i verdensklasse,” siger Henrik Kofod, som er ansvarlig for Telias mobildækning.

Se også:  Telia tilbyder fri tale og data i 12 nye lande

telia dækning
Her har Telia og Telenore opgraderet netværket. Foto: Telia

Over 1.400 opgraderinger på netværket

For at imødekomme det øgede behov for data, har Telia og Telenor igennem 2016 opgraderet deres mobilnet mere end 1.400 stedet rundt om i landet.

Det betyder, at mere end en ud af tre antenner, eller såkaldte sites, har set en form for opdatering såsom den nyeste 4G-teknologi eller en øget kapacitet så flere kan være online samtidigt.

Telia og Telenor kan på landsplan mønstre flere antenner end noget andet teleselskab. I dag tæller selskaberne over 4.000 sites på landsplan, hvilket er 15 procent en markedets nummer to.

Læs også:  Test fastslår, hvem der har Danmarks hurtigste netværk