Tilbagekaldelse af Samsung Note 7: Så dyrt bliver det

Det bliver en bekostelig affære for Samsung at få tilbagekaldt deres nyligt lancerede Galaxy Note 7.

Tilbagekaldelse af Samsung Note 7: Så dyrt bliver det

Samsung så længe ud til, at have et vaskeægte hit i deres nyeste flagskib, stormobilen Galaxy Note 7. Men det var indtil at batterierne begyndte at eksplodere i de første enheder.

En teknisk fejl i det indbyggede batteri i Note 7, kan nemlig få batteriet til at selvantænde og i værste tilfælde, at eksplodere. I en pressemeddelelse indrømte Samsung, at 35 enheder indtil videre er ramt, og at en storstilet tilbagetrækning af Note 7 enhederne er iværksat.

I alt 2,5 millioner Note 7 bliver nu trukket ud af markedet. En proces, der ifølge Juliette Saly, analytiker hos Bloomberg.com, vil give det sydkoreanske selskab et anslået tab på en milliard amerikanske dollars, svarende til et hul på omkring 7 milliarder kroner.

Samsungs aktie dykkede to procent ovenpå nyheden i forrige onsdags. For Samsung, som har oplevet en gunstig udvikling igennem de seneste par år, kan tilbagekaldelse betyde et knæk i vækstkurven.

Milliardregningen udgør dog kun omkring 5 procent af Samsung samlede årlige indtjening som i alt forventes at løbe op i 20,6 milliarder amerikanske dollars.

Salt pointerer at prognosen skal justeres, for ’ timingen kunne ikke have været dårligere; ærkerivalen Apple er nemlig på nippet til at lancere deres iPhone 7’, forklarer hun.

Læs også: Samsung vil tilbagekalde Galaxy Note 7 efter batteriproblemer