Træn Face ID til at blive bedre med dette trick

Apples ansigtsgenkendelse, Face ID, er i forvejen rimelig træfsikker, men med et lille trick kan du få iPhone X til at genkende dit ansigt endnu bedre.

Træn Face ID til at blive bedre med dette trick

Inden lanceringen af iPhone X blev der rejst tvivl om, hvorvidt Face ID kunne løfte opgaven som erstatning for den nye Touch ID-fingeraftrykslæser. Den tvivl blev hurtigt fejet af bordet af de første anmeldere og ejere af topmodellen.

Læs også: iPhone X første indtryk: sådan kan Face ID drille

I de fleste tilfælde fungerer Face ID udmærket, mens den under nogle forhold kan drille lidt. Nu viser det sig, at du selv kan hjælpe teknologien på vej og få den til at blive endnu bedre til at genkende dit ansigt. Apple har nemlig udgivet et længere dokument, som detaljeret beskriver sikkerheden i Face ID, og her forklarer Apple om en metode, som du kan anvende til at gøre Face ID endnu mere nøjagtig.

Sådan forbedrer du Face ID

Den infrarøde scanner har et bredt synsfelt, som gør, at du kan låse iPhone X op selv ved ret skæve vinkler, men dog også til en vis grænse. Hvis du forsøger at låse iPhone X op med ansigtet, men bliver bedt om at indtaste en adgangskode i stedet, skyldes det, at Face ID ikke er i stand til at verificere, at det er dig. Men her kan du hjælpe den på vej.

I stedet for at fjerne iPhonen fra den position, hvorfra du prøvede at låse den op med ansigtet, for at indtaste adgangskoden, så opfordrer Apple til, at du i stedet indtaster adgangskoden i samme position, som hvor Face ID ikke var i stand til at genkende dit ansigt.

Læs også: Analytiker: To iPhones får OLED-skærm næste år

I det øjeblik, at du låser telefonen op med adgangskode i stedet for Face ID, foretager telefonen nemlig en ny scanning af dit ansigt og tjekker, om kvaliteten er god nok. Hvis den er det, bliver scanningen flettet sammen med det data, som telefonen allerede har om dit ansigt. Dermed forbedrer du Face ID’s evne til at genkende dit ansigt fra meget skæve vinkler, og resultatet bliver, at du nu kan låse iPhone X op fra den vinkel, hvor det før ikke var muligt. Om det lille trick skriver Apple:

”Hvis Face ID ikke kan genkende dig, men den matchende kvalitet er højere end en vis tærskelværdi, og du med det samme indtaster din adgangskode, laver Face ID endnu en scanning og udvider dets eksisterende Face ID-data med den matematiske afbildning, der lige er blevet udregnet.”

En anden fordel ved metoden er, at Face ID hele tiden forbliver opdateret omkring synlige ændringer i dit ansigt, som enten opstår over tid, eller hvis f.eks. skægget ændrer sig eller der anvendes forskellig makeup.