Undersøgelse: Android producenter lyver om sikkerhedsopdateringer [AFSTEMNING]

Android sikkerhedsopdateringer kommer for det meste ikke hurtigt ud til telefonerne, men endnu værre så viser en undersøgelse at producenter lyver omkring dem.

Undersøgelse: Android producenter lyver om sikkerhedsopdateringer [AFSTEMNING]

Android telefoner har desværre et ry for, at være ekstremt langsomme til at modtage opdateringer. Og det er heller ikke bedre med de såkaldte sikkerhedsopdateringer. Tyske Security Research Labs beskylder nu nogle producenter, for direkte at lyve om sikkerhedsopdateringerne.

To forskere fra Security Research Labs har brugt to år på, at undersøge forskellige Android telefoner for, at finde ud af om telefonerne rent faktisk havde den sikkerhedsopdatering, som softwaren påstod de skulle have.

Læs også: Android-tastatur lækker 31 millioner brugeres personlige data

De opdagede at nogle telefoner påstod, at have nyeste sikkerhedsopdatering, men i virkeligheden manglede en stor mængde opdateringer.

Snoopsnitch
SnoopSnitch undersøger din telefon for manglende sikkerhedsopdateringer. Foto: Google Play Store

Selv flagskibene modtog ikke alle sikkerhedsopdateringer

SRL testede samlet 1.200 Android telefoner fra producenter som Google, Samsung, HTC, Motorola, ZTE og TCL, og gennemgik hvor mange havde modtaget alle sikkerhedsopdateringer. Det viste sig at selv de dyre topmodeller fra henholdvis Samsung og Sony ikke fik alle opdateringerne. 

Som forbruger burde man blive bekymret, da det kunne betyde af ens mobil, kunne være sårbar overfor at blive hacket. Desuden kan man blive snydt til at tro, at ens mobil er fuldt opdateret, når softwaren i den påstår det. SRL udviklede et værktøj, som kunne undersøge om en mobil havde alle sikkerhedsopdateringer, og om den var sikker at bruge. Værktøjet kan du finde her, hvis du er interesseret i det.

Læs også: Samsung og Google lover hyppigere opdateringer

Dog var der forskel på hvor slemt det stod til. Ved telefoner fra Google, Samsung og Sony var enkelte sikkerhedsopdateringer glemt. Med ZTE og TCL telefoner var problemet værre, da de påstod at have sikkerhedsopdateringer, som de ikke havde. 

Læs også: LG lover også månedlige sikkerhedsopdateringer

Google påstår at de har sat en undersøgelse i gang for, at undersøge hvorvidt producenternes certificerede enheder overholder sikkerhedsopdateringerne. De siger dog også at grunden til, at nogle producenter mangler en sikkerhedsopdatering kunne være pga. de har manglet Googles officielle Android sikkerhedscertificering.

Deltog i vores afstemning herunder. Har du mobil sikkerhedsopdateringen fra marts 2018? Hvis ikke så skriv gerne en kommentar med hvornår den senest har fået en sikkerhedsopdatering og hvilken mobil det er.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...