Vild ZTE-mobil: Ydre af 100 % glas og to hak i skærmen

Glem alt om kun ét hak i skærmen og metalrammer. Tidligst i 2019 lancerer ZTE nemlig en smartphone med to hak i skærmen og to lag glas, der er smeltet sammen.

Vild ZTE-mobil: Ydre af 100 % glas og to hak i skærmen

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Den seneste trend inden for smartphones er det famøse hak i skærmen eller udskæringen, som gør plads til frontkamera, sensorer og højttaler på den øverste del af skærmen. Men hvad nu, hvis der er to af slagsen?

Det har den kinesiske producent ZTE forsøgt sig med, skriver den tyske hjemmeside Winfuture. Mediet har spottet et nyt koncept fra ZTE på en hjemmeside tilhørende den tyske organisation iF International Forum Design GmbH, der står bag den anerkendte designkåring iF DESIGN AWARD.

ZTE Iceberg
ZTE Iceberg. Den blå del viser toppen. Den røde del viser bunden. Foto: ifworlddesignguide.com

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Ikke et, men to hak i skærmen

På hjemmesiden er der præsenteret en endnu ikke lanceret ZTE-smartphone ved navn ZTE Iceberg, og som billederne tydeligt viser, er der ikke kun ét, men hele to udskæringer i skærmen – både i toppen og i bunden. Nogle vil måske mene, at det er dobbelt så skidt som en enkelt, men man kan i hvert fald argumentere for, at skærmen nu er mere symmetrisk.

I teksten fremgår det, at årsagen til de to udskæringer er, at ”begge sider af skærmen kan udnytte systemets interaktive funktion, hvilket er praktisk og hurtigt”. Det er noget uklart, hvad der menes med dette. Det kan være, at andre producenter får mulighed for at forklare dette nærmere, for det bliver næppe den eneste smartphone, vi får at se med to udskæringer i skærmen.

ZTE Iceberg
ZTE Iceberg. Foto: ifworlddesignguide.com

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

To lag glas smeltet sammen til et

Man skulle tro, at dette er det mest bemærkelsesværdige, når det kommer til designet, men det er det formentlig ikke engang. Navnet ZTE Iceberg er nemlig ikke valgt for sjovt. Som billederne viser, er den futuristiske smartphones ydre nemlig udelukkende udført i glas. Der er ingen metalramme at finde. Om det spektakulære glasdesign lyder det fra præsentationssiden:

”ZTE Iceberg bruger en perfekt samlingsteknologi til at kombinere to stykker glas til én samlet konstruktion, hvilket får telefonen til at minde om et stykke is”.

Smartphones er I forvejen forholdsvis skrøbelige med mange topmodeller, der har hærdet glas både foran og bagpå, men her er hele det ydre altså udført i glas. Derudover har ZTE også gjort hjørnerne transparente, så man kan få et bedre blik på det gennemsigtige glasdesign. ZTE skriver, at effekten er ”både smuk og mystisk”. Givetvis, men formentlig ikke særligt praktisk.

Læs også: ZTE lancerer foldbar smartphone med to skærme

På produktsiden oplyses det også, at ZTE Iceberg får to højttalere på fronten – en ved hvert hak, og så giver det pludselig mere mening med det ekstra hak i bunden. Derudover vil telefonen være udstyret med trådløs opladning, men fingeraftrykslæseren bagpå indikerer, at den ikke bygges ind bag skærmpanelet – med mindre den kommer med begge typer af fingeraftrykslæsere ligesom Huawei Mate RS Porsche Design.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Bliver først en realitet i 2019

Som en del af præsentationen fremgår det også, at ZTE Iceberg først bliver til virkelig ”efter 2018”, så du må formentlig regne med et års ventetid – hvis ikke mere. Heldigvis kan det være, at du kan få fingrene i et eksemplar, når den en skønne dag ser dagens lys, for Europa er blandt de områder, som ZTE vil ramme med isbjergstelefonen – og heldigvis er det også forbrugere, der er målgruppen.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni