Withings ScanWatch måler EKG og registrerer søvnapnø

Det flotte nye Withings smartwatch, ScanWatch, har et langt større fokus på sundhed, og måler blandt andet EKG og kan registere søvnapnø.

Withings ScanWatch måler EKG og registrerer søvnapnø

Withings, der er bedst kendt for at lave stilfulde hybrid smarture, har på dette års CES-messe løftet sløret for en ny model. Den nye ScanWatch-model har samme minimalistiske udseende, men et langt større fokus på sundhed.

Withings ScanWatch måler elektrokardiogram, EKG, med en sensor i “medicinsk klasse”, der konstant overvåger puls og kan registrerer uregelmæssige hjerteslag, der kan være et tegn på arytmi. Uret har også en indbygget Sp02-sensor, der måler blodet iltniveau og derfor kan risiko for søvnapnø på forhånd.

Derudover er ScanWatch også klar til en god omgang træning, hvor man kan vælge i mellem 30 forskellige aktiviteter, direkte på uret. Får man ikke startet en løbetur selv, så gør uret det selv. Det fornemmer nemlig både løb, gang, svømning og ikke mindst når man sover. Det er vandtæt til 50 meter (5ATM) og måler også svømmebaner og distance. Efter en løbetur får man et “fitness score”, beregnet fra den enkeltes VO2 max. Og så er der selvfølgelig også en skridttæller.

Withings ScanWatch
Withings ScanWatch måler iltniveau i blodet og holder konstant øje med pulsen. Foto: Withings

Batteri til 30 dage i Withings ScanWatch

En opladning der kun tager to timer og får uret til at holde strøm i 30 dage? Det er præcis hvad Withings lover om ScanWatch. 

Uret kommer i både en 38mm og en 42mm udgave, hvor begge er udstyret med et lille PMOLED-display, som viser notifikationer og information om træning og sundhed. Det er bygget i rustfrit stål og urskiven er beskyttet af safirglas. Der er indbygget Bluetooth Low Energi, men ingen GPS. Det vil sige, at GPS-tracking kræver en mobiltelefon. Withings ScanWatch er kompatibelt med både iPhone (iOS) og Android.

Withings ScanWatch forventes at komme til salg i andet kvartal. 38mm fra omkring 250 euro og 42mm fra 300 euro.

Læs også: Læsernes valg: Her er Årets Smartwatch 2019