11 nye emojis på vej til Android, iOS og Windows 10 Mobile

Når det gælder smartphone-emojis, er kvinderne ifølge Google ikke ligestillede med mændene. Det rettes der nu op på med 11 nye emojis.

11 nye emojis på vej til Android, iOS og Windows 10 Mobile

Google har opdaget et problem med de mange emojis, der findes på tværs af platformene. De er ikke repræsentative for det moderne samfund, og der er derfor mangel på emojis, der hylder kvinders funktion inden for en række brancher.

Mens herre-emojis i den nuværende emoji-pakke blandt andet fremhæver mænd som værende detektiver, politibetjente og håndværkere, fremstilles kvinderne som værende prinsesser, brud og nogle der får klippet hår.

Læs også: 72 nye emojis på vej til din smartphone – se dem her

Dette rettes der op på nu i den næste Unicode-standard for tegnsæt. Google har nemlig fået godkendt 11 forslag til nye emojis, der repræsenterer kvinder, og mænd, på bedre vis. Det såkaldte Unicode Emoji-underudvalg har sagt god for at få føjet de 11 nye professionsrelaterede emojis til listen – naturligvis i alle fem forskellige hudfarver, der har været tilgængelige siden version version 8 af Unicode, men endnu mangler at komme til Android.

11 emojis i hvert køn med mulighed for 5 forskellige hudfarver giver 110 nye muligheder for at sende en emoji – og det er ikke engang alt.

33 eksisterende emojis er blevet opdateret med den manglende emoji af modsatte køn.

33 emojis får tilføjet det manglende køn

Få at undgå nogen form for diskrimination i emoji-pakkerne har Google også kigget alle nuværende emojis igennem, så 33 emojis, der hidtil kun været eksisteret i et af kønnene, nu også er suppleret med en tilsvarende emoji af modsatte køn. Blandt andet findes en løber, en der får klippet hår, en detektiv og en politibetjent nu i begge køn.

Læs også: Facebook Messenger får 1.500 nye emojis

Selv om de nye emojis har fået et tidligt grønt lys af Unicode, går der stadig en del måneder, før de lander på din smartphone – om det er Android, iOS, Windows 10 Mobile eller noget fjerde. Nye emojis skal nemlig sendes ud til telefonerne i forbindelse med en softwareopgradering, og der kan som bekendt gå mange måneder imellem.

Selv om det er Google, der stået bag ønsket om de nye emojis, er det ikke ensbetydende med, at de først kommer til Android-smartphones. Nu begynder en proces, hvor de enkelte producenter skal omdanne de godkendte emojis til deres egen designstil, og herfra kan de så udsendes på et belejligt tidspunkt.