Afstemning: Hvilken producent vil du helst købe ny mobil fra?

Der findes en lang række mobilproducenter på det danske marked, men hvilken af dem er du mest tilbøjelig til at købe fra næste gang? Deltag i vores afstemning.

Afstemning: Hvilken producent vil du helst købe ny mobil fra?

Der er masser af muligheder, når man skal ud at anskaffe sig en ny mobiltelefon og ikke mindst mange producenter at vælge i mellem. Nye modeller bliver lanceret året rundt og priserne spænder vidt og bredt.

Læs også: 3 mobiler med gode kameraer til en fornuftig pris

De fire mest populære mobilproducenter i Danmark

Der findes utroligt mange mobilproducenter på verdensplan, men herhjermme er listen noget mindre. Alligevel er der en hel del at vælge i mellem, som igen er delt op i et hav at forskellige modeller i alle prisklasser. De største producenter herhjemme er Apple, Huawei, OnePlus og Samsung, men Sony, Nokia, Motorola og Xiaomi har masser at byde på.

Det er meget forskelligt hvordan vi vælger vores mobiltelefon. Nogle lytter til anbefalinger fra familie, venner og kollegaer. Andre opsnuser selv deres viden, mens andre benytter eksperter eller personale i elektronik- og telebutikker til at hjælpe med valget.

Læs også: Guide: Sådan vælger du den rigtige mobiltelefon

Mellemklasse-mobilerne bliver hele tiden bedre

De største udvikling, synes jeg, ses i mellemklasse-mobilerne. Ligesom personbiler arver teknologi fra Formel 1-biler, så arver mellemklasse-mobiler teknologi fra topmodellerne. Det betyder at mellemklasse-mobilerne i dag ikke er helt langt fra topmodellerne, medmindre man kigger på prisen, som de var tidligere. Man får ekstremt meget mobil i prisklassen 2.000 til 3.000 kroner. De er også blevet langt mere populære. Resultatet af sidste uges læserafstemning viser, at mobiler med en maksimum pris på 3.000 kroner er nogle af de mest eftertragtede.

Læs også: De 3 bedste abonnementer på Danmarks 3 mobilnetværk

Topmodellerne bliver dyrere

Mellemklasse-mobilerne bliver bedre og topmodellerne bliver dyrere. Forbedringerne i de nyeste topmodeller er ikke helt så store, som de engang var. For hver generation bliver de lidt hurtigere og tager lidt bedre billeder, men de bliver mere og mere fristende at holde fast i den nuværende mobiltelefon i længere tid. Samtidig så skruer producenterne gevaldigt op for priserne, hvor fx Samsungs nye flagskib, Galaxy S20 Ultra, koster over 10.000 kroner.

Hvilken producent er du mest tilbøjelig til at købe mobil fra i dag? Deltag i vores afstemning herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...