Afstemning: Hvordan oplader du din mobiltelefon?

Vores mobiltelefoner skal oplades nærmest dagligt og der er flere måder at gøre det på. Hvilken slags opladning benytter du dig oftest af? Stem i artiklen.

Afstemning: Hvordan oplader du din mobiltelefon?

Hvis der er noget vi ikke kan komme uden om, så er det at vores mobiltelefoner skal oplades – ofte dagligt. På trods af større og større batterier, så holder batterierne i vores mobiltelefoner ikke lang tid. Men til deres forsvar, så indeholder de imponerende kræfter, de kan mange ting og bruges samtidig dagen lang af os. Heldigvis er der flere måder at få ladet batteriet op på, hvor hurtigopladning hurtigt er blevet en populær funktion. Denne uges afstemning handler netop om opladningen: Hvordan oplader du din mobiltelefon?

Læs også: Disse mobiler har hurtig trådløs opladning

Batterierne bliver større

Batteriet i mobiltelefonerne bliver større år efter år. Vi er gået fra mobiltelefoner som kunne holde i ugevis (hvem husker ikke Nokia 3210?), til at de gik døde efter en dags brug, til at mange nu kan holde op til to dage. Det går i den rigtige retning, men to dage er stadig ikke imponerende.

Men det er også vigtigt at huske på, at mobiltelefonen i dag er noget helt andet end i 1999. Dengang kunne de foretage opkald, SMS’e og spille snake. Mobiltelefonerne i dag har imponerende kræfter og kan afvikle avancerede applikationer og grafisk krævende spil – og have det hele liggende klar til brug i RAM-hukommelsen. Samtidig kan mobiltelefoner i dag mange ting flere ting og vi bruger dem konstant. Så det er klart at moderne mobiltelefoner kræver mere og bruger mere energi. Og med 5G forventer et større energiforbrug, som lige nu kompenseres for med større batterier og hurtigere opladning.

Læs også: Mobilens udvikling – fra dengang til nu

Og netop hurtigere opladning er der store fokus på hos producenterne, både kablet og trådløst. Men større batterier og hurtigere opladning betyder også større og tungere mobiltelefoner, så det er en hårfin grænse for smartphoneproducenterne.

Læs også: Disse telefoner holder længst på en opladning

Nye batterityper på vej

Den nuværende lithium batteriteknologi har sine begrænsninger og må snart anses for ikke at være kapabel nok. Der bliver arbejdet og udviklet nye batterityper rundt omkring i verden, som vi har set flere eksempler på. Hvilken teknologi bliver vinderen? Det ved vi ikke endnu.

Heldigvis kan vi med hurtigopladning få op til en hel dags strøm efter få minutter i opladeren. Men mange af os vil også gerne passe på batterier, så de holder længst muligt. Heldigvis er der mange måder at oplade telefonen på. Hvilken benytter du dig oftest af? Giv os din stemme herunder:

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...