Alle smartphones dumper i antennetest

Ingen telefoner har gode antenner. Det afslører test udført af professor fra Aalborg Universitet.

Alle smartphones dumper i antennetest

Vi er blevet dybt afhængige af vores smartphones, men en af de basale funktioner, at foretage opkald, bliver nedprioriteret. Det viser en undersøgelse af antennerne på de nye smartphones.

Undersøgelsen er foretaget af professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet, og offentliggjort i sin helhed i DR’s forbrugerprogram Kontant.

Gert Frølund Pedersen har testet en lang række populære telefoner, hvorefter de har fået en karakter på en skala fra A til G, lidt som vi kender det fra energimærkningen på køleskabe, ovne, frysere m.v.

Læs mereiPhone 6s får en 10. plads i DxOMarks ansete kameratest

Ingen telefoner fik mere end karakteren C og det skyldes at mange af de gamle telefoner, fra før smartphone-tiden, ikke længere er at finde blandt de testede telefoner.

Mange af de gamle telefoner, er klare A’er,” siger Gert Frølund Pedersen til dr.dk

Ifølge Kontant er topppen af listen domineret af Sony og Samsung, mens der mange steder i bunden står “iPhone” på listen.

Den telefon der klarede sig allerbedst i testen er Doro Phone Easy 605. Men hvad med det absolut nyeste nye? Hvad med den nye iPhone 6S?

Gert Frølund Pedersen har også testet det seneste topprodukt fra Apple. Den nye iPhone 6S er ifølge professoren blevet lidt dårligere end sin forgænger. Den nyeste iPhone kommer ind på en 30. plads ud af de testede telefoner, og opnår dermed en mærkning svarende til “G”

Testen er foretgaet på det ældre 2G-netværk i 900MHz frekvensen, og måler derfor ikke ydelsen på andre netværksfrekvenser som benyttes til 3G og 4G trafik.

Det sidste nye i sagen

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden fulgte op på historien. 13/10/2015 publicerede redaktionen artiklen om Pepsi på vej med sin egen smartphoneKlik her for den påfølgende artikel.. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..