Analytiker: Ingen fingeraftrykslæser i skærmen i Samsung Galaxy Note 9

Ifølge den altid velinformerede analytiker, Ming-Chi Kuo, får den kommende Samsung Galaxy Note 9 ikke alligevel en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen.

Analytiker: Ingen fingeraftrykslæser i skærmen i Samsung Galaxy Note 9

En feature, der ventes at blive en af de helt store i år, er de nye fingeraftrykslæsere, som skjules nedenunder skærmpanelet. Dermed kan man stadig få en fingeraftrykslæser på fronten samtidig med, at skærmen kan dække et endnu større areal af fronten.

Læs også: Skærmbeskyttere giver skjulte fingeraftrykslæsere problemer

Der har dog også vist sig at være en relativ stor ulempe ved teknologien. Da sensoren er en optisk sensor og faktisk er en såkaldt CMOS-kamerasensor, får sensoren problemer, hvis der er en skærmbeskytter oven på skærmen. Fingeraftrykslæsere virker nemlig kun igennem en vis tykkelse. Derfor måtte producenten vivo også fremstille ultratynde skærmbeskyttere til sin nye smartphone, der er verdens første med fingeraftrykslæser indbygget i skærmen.

Samsung dropper fingeraftrykslæser i skærmen i Galaxy Note 9

Sidste år gik der rygter om, at Samsung udskød løsningen til Galaxy Note 9, som ventes at blive lanceret dette efterår. Noget kunne dog tyde på, at problemet med skærmbeskyttere afholder Samsung fra at udstyre det næste flagskib med løsningen.

Læs også: Avis: Samsung udskyder planer om fingeraftrykslæser i skærmen

Den velkendte analytiker Ming-Chi Kuo, som primært står bag Apple-afsløringer, mener i hvert fald at vide, at Samsung har droppet de nye fingeraftrykslæsere på grund af ”teknologiske problemer”. Det skriver hjemmesiden 9to5Google. Analytikeren tilføjer, at det netop er fordi skærmbeskyttere ikke spiller godt sammen med fingeraftrykslæseren.

I Galaxy Note 9 kan du derfor med al sandsynlighed forvente en fingeraftrykslæser ligesom i Galaxy S9 og S9+. Adskillige andre producenter ser dog ud til at trodse udfordringerne med skærmbeskyttere og lancerer i løbet af 2018 deres første smartphones med de nye fingeraftrykslæsere.