Android-brugere er lidt mere loyale end iPhone-brugere

Både brugere af iPhones og Android-smartphones er meget loyale til deres respektive økosystemer, men det er Android-brugerne, der holder mest fast i deres telefoner for tiden.

Android-brugere er lidt mere loyale end iPhone-brugere

Der er gennem årene lavet talrige undersøgelser om iPhone- og Android – primært om deres loyalitet til de to økosystemer, men også ting som hvad der er vigtigst for iOS- og Android-brugere, og hvilke platforme der opstår flest fejl på.

En ny undersøgelse er af den første af slagsen og kommer fra det amerikanske analyseinstitut Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), som har undersøgt, hvor loyale Android-brugere er til Android-økosystemet, og det samme for iOS-brugere og Apples økosystem.

Ifølge undersøgelsen er det Android-brugere, der lige nu er mest loyale med en såkaldt brandloyalitet på 91 % sammenlignet med iOS-brugere, som har en brandloyalitet på 86 %. Det skriver Education News.

Med andre ord er der ifølge undersøgelsen en lille forskel imellem Android-og iOS-brugere, som betyder, at Android-brugere er lidt mere tilbøjelige til at købe en ny Android-telefon af samme mærke, end iPhone-brugere køber endnu en iPhone.

“Loyaliteten til styresystemer er stabil på meget høje niveauer. I de sidste fire år har 90 % af alle, som har aktiveret nye mobiltelefoner, holdt fast i styresystemet fra købers forrige mobiltelefon. På trods af Apples bestræbelser på at tiltrække Android-brugere til iOS, og Android-producenters lignende bestræbelser på at tiltrække iPhone-brugere, er styresystemerne noget af det, som forbrugere har det stærkeste tilknytningsforhold til, siger Mike Levin, partner og medstifter af CIRP.

En lignende undersøgelse fra CIRP sidste år, at Apple-brugeres loyalitet var nået det laveste punkt siden 2011 med en loyalitet på kun 73 %, men det tal er altså sidenhen røget godt op i vejret ifølge de nyeste tal.

Den nye undersøgelse fra Consumer Intelligence Research Partners ligger endnu ikke offentligt tilgængeligt, men Mobilsiden forsøger at få adgang til den.

Læs også: Undersøgelse: iPhonen skiftes ud med en Android

Efterfølgende nyt om emnet

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. Allerede d. 16/7/2020 gik redaktionen videre med en ny vinkel på Guide: De hurtigste Android-telefoner – sommer 2020 – Den videre historie om temaet finder du her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..