Android-skaberens Essential-smartphone kommer til Europa

Andy Rubin, medstifter bag Android-styresystemet, ekspanderer fra USA og er snart klar med debuttelefonen Essential PH-1 i Vesteuropa og Japan.

Android-skaberens Essential-smartphone kommer til Europa

Det skabte overskrifter, da medstifteren af Android-styresystemet, Andy Rubin, offentliggjorde sin egen smartphone kaldet Essential PH-1. Dog faldt interessen hurtigt i store dele af verden, da telefonen kun stod til at få debut i USA.

Det ændrer sig dog snart, skriver erhvervsavisen Financial Times. Ifølge avisen planlægger Andy Rubys firma Essential nemlig at ekspandere til Vesteuropa og Japan. Turen går mere præcist først til Storbritannien, som bliver det næste marked, hvor Essential PH-1 skal lanceres.

Læs også: Android-skaber lancerer smartphone: “The Essential Phone”

Den nye producent er i snak med flere teleselskaber om at føre den nye smartphone og finde frem til en lanceringsdag, blandt andet med teleselskabet EE. Strategien synes altså at være den samme som i USA, hvor Essential har indgået et samarbejde med teleselskabet Sprint, som eksklusivt vil sælge den. Det var planen, at telefonen skulle få debut i juni måned, men den tidsfrist nåede producenten ikke – og telefonen er fortsat ikke kommet til salg endnu.

Med en lancering på vej til Vesteuropa efter Storbritannien er der potentielt udsigt til, at Essential PH-1 kan komme til Danmark. Her vil det ikke være utænkeligt, at teleselskabet 3 tager et sats og forsøger at få et samarbejde i hus med producenten på samme måde, som det har gjort med OnePlus – med stor succes. Om efterspørgslen er til det, skal dog lade være usagt.

Topmodel med futuristisk design i solid titanium

Interessen for telefonen skyldes ifølge Ben Wood, analytiker ved CCS Insight, kun, at det er fordi det er Andy Rubin, der står bag.

”Der ville være lidt eller ingen interesse i Essential-telefonen, hvis det ikke var fordi Andy Rubin var involveret. Hans personlige brand har været nok for at få denne enhed på teknokratiets radar i det nuværende hav af ensformige smartphoned,” siger analytikeren til Financial Times.

Læs også: OnePlus 5 sælger allerede bedre end Samsung Galaxy S8 hos 3

Uanset hvem der ligger navn til, er telefonen dog ganske interessant – på papiret i hvert fald. Der er nemlig ikke nogen, der har set telefonen hands-on endnu, men det bør altså ske meget snart, forsikrer den nye Android-producent.

Essential PH-1 er en vaskeægte topmodel med en enorm 5,71” skæm, der har en opløsning på 2560 x 1312 pixels. Der er et 19:10-skærmformat at finde med næsten ingen skærmkanter, som er af den mere aflange type ligesom i Samsung Galaxy S8 og LG G6. Hele telefonen er udformet i et stykke solidt titanium, mens der er Gorilla Glass 5 foran.

Mekanikken i Essential PH-1 består af en Snapdragon 835-processor, 4 GB RAM og 128 GB lagerplads, mens der er et 13 megapixel kamera med en f/1.85 blænde at finde på bagsiden. Telefonen er en af få, som understøtter muligheden for, at man kan montere tilbehør på den øverste del af bagsiden. Blandt andet er der udviklet et lille 360 graders kamera.

Prisen på topmodellen er dog i den dyrere ende. $699, eller hvad der svarer til cirka 4500 kroner, koster telefonen i USA. Det er dog næppe den pris, som den vil få, hvis den en skønne dag skulle komme til Danmark. Der skal både tilføjes moms og andre importgebyrer, som formentlig vil gøre, at den ligger i prisleje med en Samsung Galaxy S8.