Android-telefoner taber deres værdi dobbelt så hurtigt som iPhones

Vil du undgå at tabe for mange penge på din mobil, som du har betalt i dyre domme for? Så skal du ikke købe en Android-mobil.

Android-telefoner taber deres værdi dobbelt så hurtigt som iPhones

En Android-mobil til 5.000 kroner mister næsten halvdelen af dens værdi i løbet af det første år, den har været på markedet. Nærmere bestemt mister Android-telefoner i gennemsnit 45,18 % af værdien. Det viser en opgørelse fra virksomheden BankMyCell, som videresælger brugte smartphones.

Det er ikke ualmindeligt, at forbrugerelektronik mister meget af værdien i løbet af det første år, men hvor meget værdien falder, er vidt forskelligt, alt efter hvilket logo der er på din smartphone.

iPhones holder værdien bedre end Android-mobiler

iPhones mister nemlig kun 23,45 % af værdien i det første år, og efter to år er værdien kun reduceret med 45,46 % – altså det samme som en Android-mobil mister på et år.

På samme tid, altså efter to år, har Android-telefonerne mistet hele 71,41 % af deres værdi. Firmaet fremhæver Samsung Galaxy S10 som et af de værre eksempler. S10 mistede nemlig mere værdi på et år, end S9 gjorde. Efter kun 9 måneder havde Galaxy S10 mistet hele 45,26 % af værdien – altså 2,5 gange hurtigere end en gennemsnitlig iPhone. Til sammenligning mistede iPhone XR, XS og XS Max i gennemsnit kun 23,45 % af værdien det første år.

Tallene er baseret på de såkaldte ”trade-ins” – altså når du vil aflevere din telefon til en forhandler eller et teleselskab for at få et beløb i mobilrabat til at kunne købe en ny. Den værdi, som forhandlerne vurderer telefonerne til at have, er grundlaget for undersøgelsen. Nedenfor kan du se en opgørelse over flere af de forskellige producenter, hvor faldet i værdien på deres smartphones fra 2019 til 2020 er opgjort:

Producent Tabt værdi fra 2019 til 2020
Apple -25,98 %
Nokia -27,68 %
Sony -31,3 %
HTC -32,01 %
Samsung -34,42 %
BlackBerry -34,92 %
Google -51,68 %
LG -56,76 %
Motorola -59,41 %

Har du en brugt iPhone, kan du altså få væsentligt mere for den, hvis du vil aflevere den og købe en ny smartphone. Det betyder omvendt, at du også skal betale mere for en brugt iPhone, end du skal betale for en tilsvarende Android-mobil, fordi iPhones også holder deres priser væsentligt bedre i privathandel. På den anden side kan du gøre nogle utroligt gode køb, hvis du venter et halvt til et helt år med at købe en Android-topmodel, fordi de mister meget af værdien allerede i det første år.

Se også: Find billigste priser på iPhones